Pogledajte atmosferu iz centra Sarajeva uoči prve teravije

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Materinski jezik svih Slavena

Izabrane su nove hrvatske riječi koje mijenjaju tuđice: Vaterpolo/vaterpolist - vodomet/vodometaš. Second hand shop - rabljaona. Copywriter - promopisac. Heiszeit - ljetogrozan. Influenser - utjecajnik. Hat-trick - trogodak.

Haha

Atmosfera je ludilo. Stigao je najdraži Kalendar u 23%

Nije mi jasno

Sto se bolan mucite mjesec dana sa tim ublehama i izgladnjivanjem?

STATISTIKA: Broj Hrvata koji su se odselili u

Njemačku u 30 godina porastao za 150, a Bošnjaka 582 posto.10. ožujka 2024. U javnosti dominira narativ kako se Hrvati iz BiH najviše iseljavaju u Njemačku i zapadne zemlje, što zbog olakšanih uvjeta jer posjeduju hrvatske putne isprave, što zbog visine plaća u područjima gdje žive, političke nesigurnosti… No, kada se usporede podaci njemačkog Saveznog ureda za statistiku iz 2022. godine, podaci za istu godinu Federalnoga zavoda za statistiku, ali i prijeratni podaci o broju radnika koji su živjeli i radili u Njemačkoj, a koji su podrijetlom iz BiH po nacionalnosti, brojke govore bitno drukčije. Prema tim statistikama, broj bosanskohercegovačkih Hrvata u Njemačkoj se od 1991., kada je održan popis, do 2022. povećao za 150%.Srba najmanje!Istodobno, broj Bošnjaka, prije Muslimana, se u trideset godina povećao za čak 582 posto. To sugerira kako su se u međuvremenu na jednog Hrvata iselila trojica Bošnjaka. Naime, prema službenoj stranici Federalnoga zavoda za statistiku, koji donosi podatke saveznoga popisa iz 1991. godine, u dijelu koji se tiče Bosne i Hercegovine navode se i pojedinačno podaci o broju osoba koje su prijavljene da su se iselile u Njemačku.

Nadimak

Islam je trece izdanje monoteisticke objave ljudima. Posljednje izdanje je najkompletnije, dopunjeno i savrsenije od prethodnih.

Nadimak

>>Izabrane su nove hrvatske riječi koje mijenjaju tuđice: Vaterpolo/vaterpolist - vodomet/vodometaš. Second hand shop - rabljaona. Copywriter - promopisac. Heiszeit - ljetogrozan. Influenser - utjecajnik. Hat-trick - trogodak. ka *****inski jezik svih Slavena<< Ova posljednja je dobra. Trebamo smislene prevode angleskih ‘vricih pasa’ i slicnih besmislenih brljotina. Samo nas postedite zrakomlata, dupeuzgojnika, susrama, puspasa i slicnih promasaja. Bolje je infuenser-nametnik ili uglavitelj mjesto utjecajnik. Problem je sto nismo vecinske slavenske haplogrupe. Ne mozes po nametnutom jeziku biti politicki narod. Koliko djece u svijetu ima *****nji jezik engleski, a nisu englezi? A taj novorijek napravila AU, kao i srbski od Bosanskog govora 1850! Onda 1907. preimenovali Bosanski jezik i srpskohrvatski (hrvatskosrpski). Sve do 1990-tih nije bilo srpskog ni hrvatskog jezika. E sad maltamo novogovore da bi bili politicki narodi. Pogotovo u BiH. Smijurija!

Nadimak

Njemačku u 30 godina porastao za 150, a Bošnjaka 582 posto.10. ožujka 2024. U javnosti dominira narativ kako se Hrvati iz BiH najviše iseljavaju u Njemačku i zapadne zemlje, što zbog olakšanih uvjeta jer posjeduju hrvatske putne isprave, što zbog visine plaća u područjima gdje žive, političke nesigurnosti… No, kada se usporede podaci njemačkog Saveznog ureda za statistiku iz 2022. godine, podaci za istu godinu Federalnoga zavoda za statistiku, ali i prijeratni podaci o broju radnika koji su živjeli i radili u Njemačkoj, a koji su podrijetlom iz BiH po nacionalnosti, brojke govore bitno drukčije. Prema tim statistikama, broj bosanskohercegovačkih Hrvata u Njemačkoj se od 1991., kada je održan popis, do 2022. povećao za... ka STATISTIKA: Broj Hrvata koji su se odselili u Nesto ne stima. Udio Bosnjaka porastao na 51% 2013. u odnosu na 47% 1991. Bosanski Hrvati spali sa 17% na 13%. Nesto ne stima u tvojim podacima. A tek danas? Zato HDZ neda popis.

Katil

Vidjela zaba kako konj dize nogu pa i ona digla,kako je ovo samo mizerno i zalosno,od nekada normalnog i umjerenog praznika napravili ste javnu kucu.

lol

Vise izgleda kao centar Pakistana.

/ Najnovije