Otvoreno ljetno klizalište u Skenderiji: Dođite na klizanje u tri termina

Radiosarajevo.ba
Otvoreno ljetno klizalište u Skenderiji: Dođite na klizanje u tri termina
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Otvoreno ljetno klizalište u Skenderiji

Nakon zimske čarolije, građani Sarajeva od danas u sarajevskoj Skenderiji, u dvorani "Mirza Delibašić" mogu uživati u ljetnom klizalištu koje će biti postavljeno do 5. augusta.

Kako smo već najavili, odgovorni u KJP Centar Skenderija dugo su radili na ovom projektu kako bi omogućili građanima Sarajeva, ali i gostima iz drugih zemalja, da potpune ugođaj u vrelim ljetnim danima.

Direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo istakao je da je Skenderija dva i po mjeseca bila zatvorena za posjetioce.

Danas je ponovo otvorila svoja vrata na način da je građanima osigurano ljetno klizalište.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Admir Kuburović snimio je prve klizanje u dvorani "Mirza Delibašić".

Klizalište će biti otvoreno sve do 5. augusta. Veliki broj klubova je već zakupio termine. Građanima su omogućena tri termina dnevno u 12, 18 i 20 sati. Termin će trajati sat i petnaest minuta.

Klizanje će se odvijati u skladu s mjerama protiv širenja koronavirusa, to znači ograničen broj posjetilaca u jednom terminu, a to je 100 posjetilaca koliko je dozvoljeno u zatvorenom prostoru.

Zamjerka je svakako da niko od klizača nije nosio zaštitne maske tokom klizanja. No i to će se sigurno popraviti narednih dana, jer se građani, posebno mlađa populacija, trebaju striktno pridržavati epidemioloških mjera.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije