Omiljeno šetalište Sarajlija: Pogledajte zimsku idilu na Vilsonovom

Radiosarajevo.ba
Omiljeno šetalište Sarajlija: Pogledajte zimsku idilu na Vilsonovom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Danas je prije podne bilo pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom u većem dijelu zemlje. Na jugu je padala kiša. U drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Danas u 13 sati na Bjelašnici je bilo -10; Ivan Sedlu 0; Sarajevu 3; Livnu 4; Bugojnu i Tuzli 5; Jajcu 6; Drvaru, Gradačcu i Zenici 7; Bijeljini, Doboju i Širokom Brijegu 8; Banja Luci, Grudama i Trebinju 9; Bihaću, Mostaru, Prijedoru, Sanskom Mostu i Stocu 10 te u Neumu 12 stepeni. 

Prestanak padavina u Sarajevu mnogi su iskoristili za šetnju, a jedno od popularnijih mjesta i danas je Vilsonovo šetalište, na kojem i dalje vlada zimska idila, što je zabilježio i naš repoter. Omiljeno šetalište Sarajlija u zimskom ruhu pogledajte u galeriji. 

Kako prognoziraju iz FHMZ, sutra će naoblačenje sa zapada usloviti u nizinama većinom kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg. Padavine prije podne. U drugoj polovini dana većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu razvedravanje. Sutra vjetrovito. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 12 stepeni.

U Sarajevu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva se prognozira susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije