Olujni vjetar napravio haos u Sarajevu, nevrijeme pogodilo BiH: Najavljen snijeg i zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Olujni vjetar napravio haos u Sarajevu, nevrijeme pogodilo BiH: Najavljen snijeg i zahlađenje
Foto: N.G / Radiosarajevo / Najavljen jak vjetar

Na stranici BHMeteo objavljeno je da nas večeras i u noći na nedjelju (3. decembra) očekuje nagli pad temperature. Kako navode, temperatura će u većini mjesta pasti na oko nula stepeni, što će u pojedinim mjestima biti razlika za oko 20°C u odnosu na trenutne temperature.

"Prije toga, u nastavku današnjeg dana širom zemlje nestabilno vrijeme uz prolazno kišu ili pljusak. Pljuskovi ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom, a postoje šanse i za lokalno nevrijeme praćeno sitnim ledom i olujnim udarima vjetra.

Osjetno zahlađenje stiže večeras, iza 16 sati, najprije na sjeverozapad Bosne, a kasnije postepeno u nastavku noći i do nedjelje ujutro će zahvatiti veći dio zemlje. U večernjim satima na sjeverozapadu Bosne moguća susnježca i snijeg. Uz dolazak zahlađenja prolazno pojačan sjeverni vjetar.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

U nedjelju još malo padavina u prvom dijelu dana, dok će u nedjelju poslijepodne padavine prestajati u postepeno razvedravanje. Najmanja šansa za padavine u nedjelju na sjeveroistoku Bosne i tu bi ostalo suho. U ostatku zemlje većinom prolazno malo susnježice i snijega u Bosni, u nizinama Hercegovine kiša a na planinama malo snijega. Hladno.

U ponedjeljak (4. decembra ) ujutro jači mraz i minusi! Pojačan jugo koji puše od juče će postepeno slabiti danas poslijepodne a prestajati večeras", naveli su iz BHMeteo.

Snažno nevrijeme pogodilo je danas Bosnu i Hercegovinu. Na platou Skenderija u Sarajevu je oko 13.10 sati vjetar oborio lim na jednoj od zgrada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije