Olimpijska ljepotica u punom sjaju: Građani i turisti uživaju u zimskim radostima na Bjelašnici

1
R. R.
Olimpijska ljepotica u punom sjaju: Građani i turisti uživaju u zimskim radostima na Bjelašnici
Foto: Radiosarajevo / Skijanje na Bjelašnici

U Sarajevo, kao i okolnim planinama, u subotu, 3. februara, preovladava sunčano vrijeme koje je oduševilo sve građane.

Mnogi su iskoristili ovaj dan vikenda kako bi posjetili naše planine i osjetili svjež zrak.

Građani kao i brojni turisti mogli su uživati u brojnim sadržajima na Bjelašnici gdje su vrijeme provodili sankajući se ili ispijajući kafu.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Posebno radnosni su bili skijaši koji su skijali dugim stazama olimpijske ljepotice, a kao što možete vidjeti na fotografijama koje su zabilježili naši fotoreporteri, bio ih je značajan broj.

U nedjelju nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

Skijanje na Bjelašnici

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na sjeveru zemlje do 10, a dnevna od 12 do 18 °C.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne porast naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije