Održan “Skakavac Trail – 2021”: Učestvovali i policijski službenici FUP-a

0
Radiosarajevo.ba
Održan “Skakavac Trail – 2021”: Učestvovali i policijski službenici FUP-a
Foto: FUP / Policijski službenici učestvovali na utrci

Policijski službenici Federalne uprave policije su 5. septembra učestvovali na utrci „Skakavac Trail – 2021.“

Utrka je organizovana od strane Planinarskog društva “Skakavac”, koji je 4. i 5. septembra ove godine obilježio svoju petu godišnjicu.

Na ovoj utrci, a kroz realizaciju projekta, pored policijskih službenika Federalne uprave policije uzeli su učešće sportisti i turisti iz više od 30 zemalja, koji su tom prilikom upoznali kulturu, historiju, različitost i prirodne ljepote koje čine Sarajevo jedinstvenim gradom.

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Naime, „Skakavac Trail – 2021.“ obuhvatao je ukupno tri planinske utrke i to Bijela staza – Canicross 7,5 km/350 m uspona, Žuta staza 20 km/1014 m uspona, Zelena staza uspona i Plava staza – 69 km/3800 m uspona.

"Policijski službenici ove Uprave su uzeli učešće na utrci Žuta staza 20 km/1014 m uspona, te će se i u buduće rado odazivati i uzimati učešće na ovakvim i sličnim sportskim manifestacijama, kako bi i na taj način pokazali da su u svakom pogledu uz naše građane u nastojanju da promovišu zdrav način života", saopćeno je iz FUP-a.

Kako su saopćili organizatori na zvaničnoj Facebook stranici prvaci Bosne i Hercegovine u planinskom trčanju su; Naida Avdić i Neven Cicović, druga mjesta osvojili Elma Kablar u ženskoj konkurenciji i Jasmin Pajević u muškoj, dok je treći u muškoj konkurenciji Dejan Žerajić

U galeriji pogledajte prelijepe fotografije sa ove utrke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije