Vakcinacija / Obišli smo Zetru, evo kakvo je stanje danas

14. 09. 2021. u 14:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sarajevskoj Zetri i danas građani u velikom broju dolaze na vakcinu, što je pohvalno, jer je cilj da se stekne kolektivni imunitet.

Kako je i najavljeno građanima Sarajeva dostupne su nove doze Pfizer vakcina. Također, građani se mogu vakcinisati i AstraZenecom i Sinopharmom.

S obzirom na to da je velika potražnja za Pfizerom, danas je na raspolaganju svih 3.300 prvih doza, a Zavod za javno zdravstvo Federacije je potvrdio da će za 20 dana biti isporučene doze za revakcinaciju.

Na Zetri i dalje traju "Dani otvorenih vrata", gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Također je i na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad i Novo Sarajevo - “Omer Maslić” omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave

Podsjećamo da se revakcinacija vrši na punktovima na kojima su primljene prve doze vakcina.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Iz ovog ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)