BiH / Novo na ITAcademy: Jednogodišnji program za Python Development

22. 05. 2020. u 10:14:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Važne vijesti stižu sa ITAcademy za sve one koji žele da postanu uspješni programeri. 

Zbog sve većih potreba IT tržišta za kvalitetnim Python developerima i želje zainteresovanih za ovo zanimanje da na jednom mjestu steknu sve potrebne vještine, na ovoj međunarodnoj edukativnoj ustanovi pokrenut je novi jednogodišnji obrazovni program – Python Development.

Ilustracija - undefined

ITAcademy: Ilustracija

Nastava na ovom programu održavaće se u najmodernije opremljenim učionicama ITAcademy u Sarajevu. Obuka traje ukupno 252 časa i uključuje kurseve engleskog i njemačkog, 100 besplatnih sati u IT HUBovima, kao i mogućnost da steknete međunarodno priznate certifikate. 

Sa ITAcademy ističu da je zbog visokog nivoa prostornih i tehničkih kapaciteta koje nastava za Python programiranje zahtijeva broj mjesta strogo ograničen i da svi zainteresovani treba da se prijave na vrijeme.

Ilustracija - undefined

ITAcademy: Ilustracija

Isplativa tehnologija koju koriste najveće kompanije i organizacije

Python je trenutno najpopularniji programski jezik prema indeksu najvećeg svjetskog udruženja IT stručnjaka – IEEE Computer Society. Njegovu popularnost potvrđuju i najviše rangiranje u TIOBE Index i Stack Overflow anketama, ogroman broj GitHub projekata koji ga koriste, kao i podatak da je već godinama ovo programski jezik koji developeri najviše žele da savladaju u budućnosti. 

Koliko je Python dobar programski jezik, govori činjenica da ga koriste neke od najvećih svjetskih organizacija i kompanija. Neke od njih su: Google, Facebook, Wikipedia, NASA, CERN, Njujorška berza, Amazon, Spotify, Mozilla, Dropbox. 

Kod nas je tražnja za ovim stručnjacima sve veća, pa su plate Python developera među najvišim u regionu – od 600€ za juniore do preko 1.600€, koliko mjesečno zarađuju seniori (pri čemu su plate u inostranstvu i višestruko veće). 

Lak za učenje i veoma zabavan za korištenje

Ime ovog jezika potiče od britanske televizijske komedije „Monty Python’s Flying Circus”, čime je Gvido van Rosum, koji je započeo razvoj ove tehnologije, želio da naglasi svoj osnovni cilj pri pravljenju novog jezika – da programiranje postane zabavno kao i pomenuta serija. 

Python se lako uči. Njegova sintaksa je dizajnirana da bude čitljiva i jednostavna i dosta liči na običan engleski jezik. Broj funkcija u samom jeziku je mali, pa zahtijeva malo uloženog truda da se naprave prvi programi. Zato i ne čudi podatak da je Python najpopularniji početni programski jezik koji se izučava u školama i na univerzitetima, a često ga uče i programeri koji žele da savladaju drugi ili treći programski jezik.

Ilustracija - undefined

ITAcademy: Ilustracija

Kompletna priprema za pronalaženje posla za manje od godinu dana

Školovanje na ITAcademy ne samo da vam donosi najsavremenija znanja za novo zanimanje već vas i u potpunosti priprema za izlazak na tržište. 

Polaznici će imati priliku da se edukuju po najsavremenijem planu i programu i da se pripreme za odlično plaćene poslove u oblastima kao što su web i API development, data science, automatizacija sistema, machine learning, robotika, vještačka inteligencija, kreiranje igrica i još mnogo toga. 

Kao ITAcademy polaznik, besplatno dobijate i 100 radnih sati u IT HUBovima za razvoj freelance karijere i startup biznisa, fakultativne kurseve engleskog i njemačkog jezika tokom obuke, kao i šansu da već tokom školovanja putem besplatnih edukativnih programa steknete neophodno radno iskustvo

Uz to, ITAcademy Centar za razvoj karijere, čije su usluge besplatne, pomoći će vam da se povežete sa najboljim poslodavcima i donesete najprofitabilnije odluke prilikom pronalaženja posla. 

Prijavite se na vrijeme – broj mjesta je ograničen

Nastavu na novom Python Development programu možete pratiti tradicionalno u moderno opremljenim prostorijama ITAcademy u Sarajevu. Zbog školovanja po najsavremenijim uslovima, broj slobodnih mjesta za pohađanje ovog smjera je strogo ograničen. 

Zato ne gubite vrijeme, prijavite se što prije i postanite programer koji ne čeka na odlično plaćen posao.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA