Nastavljene gužve ispred fakulteta: Studenti satima čekaju na upis

0
Radiosarajevo.ba
Nastavljene gužve ispred fakulteta: Studenti satima čekaju na upis
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Studenti

U toku je upisni rok za novu studentsku godinu na Univerzitetu u Sarajevu, zbog čega su danima ogromne gužve ispred fakulteta.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac i danas je zabilježio redove studenata ispred fakulteta u Kampusu.

Iako svi imaju maske zbog novih mjera Kriznog štaba KS, no, socijalnu distancu ne drže.

Naša reporterska ekipa jučer je bila ispred Pravnog fakulteta u Sarajevu i razgovarala je s ogorčenim studentima.

Oni se pitaju se da li je bilo moguće tokom proteklog perioda, obzirom da koronavirus hara u našoj zemlji, bilo moguće organizirati online upis. 

"Stojimo ovdje pod maskama već tri sata. Socijalne distance nema, guramo se i čekamo kad ćemo doći na red. Svi studenti moraju da dođu na fakultet i da kupe upisne listove za naredni semestar. Bojim se da ovdje ima sigurno onih koji su u bili u doticaju s koronom, možda nemaju simptome, ali osjećam se baš nezaštićeno. Mogao se napraviti neki red i mjere prilikom upisa jer dolazi mnogo studenata koji da bi se upisali moraju proći i obići pola grada sa papirima, biti na raznim šalterima. Ne bi bilo čudno da se napravi klaster", kazala je za Radiosarajevo.ba jedna studentica koja je željela ostati anonimna.

U fotogaleriji pogledajte šta smo danas zabilježili u Kampusu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije