Nakon 2 godine pauze: Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta

22
Anadolija
Nakon 2 godine pauze: Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta
Foto: Anadolija / Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta u Mostaru

Tradicionalni Omladinski iftar ispod Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar i Info-servisa za mlade, nakon dvije godine pauze i Hercegovini zbog panderijnachoujne zbog panderijnachols Prisustvovalo je više od 1.000 mladih postača.

“To je zapis sa broja vjernika na iftaru ispod Starog mosta. Prvi put imamo više od 1.000 ljudi. Ukupno se prijavilo 1.100 poštanskih brojeva. Organizovali smo prijave, jer tokom prethodna dva ramazana nismo organizovali iftar zbog mjera i preporuka koje su se odnosile na COVID-19. Ovaj iftar namijenjen je omladini, au noći Kadra ćemo organizirati i iftar na Musali.

Ranija ramazana isti je organizovan na stadionu u Sjevernom logoru. Većina prisutnih su iz Mostara, imamo i goste iz Konjica, Jablanice i Stoca, koji su nas ranije pozivali na iftare“, izjavio je koordinator Info-servisa za mlade Nedim Hondo.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta u Mostaru - undefined

Foto: Anadolija: Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta u Mostaru

Sretna zbog iftara bila je i Medžida Pehilj.

“Lijepo je nakon tri godine ponovo okupiti. Cilj nam je bio da imamo što više ljudi na iftaru, kako bismo ojačali našu zajednicu. Najviše u ramazanu izdvajam druženja kojima nas mnogo prisustvuje i na kojima poboljšavamo naše odnose“, kazala je Pehilj.

Sve pohvale za organizaciju imaa je i Sadžida Džiho.

Ovakav ambijent se rijetko gdje može naći. Nakon tri godine distanciranja, čast je da smo zajedno ovdje“, rekla je Džiho.

Omladinski iftar ove godine organizovan je u sklopu manifestacije „Dani ramazana“, čiji je suorganizator i Grad Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije