Meksikancu žena nije dala da ide na Mundijal, ali prijatelji su se dosjetili načina

Radiosarajevo.ba
Meksikancu žena nije dala da ide na Mundijal, ali prijatelji su se dosjetili načina
Sedam prijatelja kupilo je autobus da bi u njemu putovali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali kada su privatni problemi jednog od njih spriječili da krene u avanturu, ostali su odlučili da će Javier na jedan ili drugi način ići sa njima.

Planirajući to još od Mundijala u Brazilu prije četiri godine, grupa prijatelja kupila je stari školski autobus iz Durango Cityja, sredili ga, ofarbali u boje meksičke zastave i brodom prebacili u Portugu.

Međutim, kada su planove privodili kraju u aprilu, jedan od njih, Javi, odustao je od puta i o tome cijelo društvo obavijestio na Facebooku.

"Javier nam je rekao: 'Supruga mi ne da da idem'. Nije mogao da nam se pridruži, ali smo mi odlučili da ga povedemo i bez njene dozvole. Istina je da se Javi sjajno provodi“, napisali su na grupnom profilu na Facebooku.

I tako, od amsterdamskih barova do berlinskih klubova, grupa sa sobom svuda nosi kartonskog Javija u pravoj veličini, kojem su na prednjoj strani ispisali izgovor sa Facebooka.

Kartonski Javi je tako popio bezbroj krigli piva, puštao muziku, radio kao šanker, vozio bus, pa i zaspao na ulici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije