Ljetna noć na Baščaršiji: Turisti i Sarajlije uživali u šetnji kroz historijsko srce grada

0
Radiosarajevo.ba
Ljetna noć na Baščaršiji: Turisti i Sarajlije uživali u šetnji kroz historijsko srce grada
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Noćna šetnja Sarajevom

Ljetne noći u Sarajevu oživljavaju posebnim sjajem, a večeras je Baščaršija bila preplavljena građanima i turistima koji su uživali u noćnoj šetnji kroz historijsko srce grada. Miris ćevapa i domaćih kolača širio se čaršijom.

Baščaršija, sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama, autentičnim trgovinama i historijskim znamenitostima, pruža idealno okruženje za ljetne šetnje. Turisti iz različitih krajeva svijeta, zajedno sa Sarajlijama, uživali su u ljepoti i duhu starog dijela grada.

Mnoge kafane i restorani bili su ispunjeni posjetiocima koji su degustirali tradicionalne bosanske poslastice i napitke. Mnogi su odlučili da probaju autentične bosanske specijalitete, uživajući u bogatoj gastronomskoj ponudi koju Baščaršija nudi.

Utvrđen identitet mladića koji se utopio u bazenu   

Utvrđen identitet mladića koji se utopio u bazenu  

Turisti su posebno bili zainteresirani za posjetu Sebilju i Gazi Husrev-begovoj džamiji, jednoj od najvažnijih islamskih građevina u Bosni i Hercegovini.

Noćna šetnja Baščaršijom nije potpuna bez doživljaja noćnog života. U brojnim kafićima i barovima mogla se čuti raznovrsna muzika, od tradicionalnih sevdalinki do modernih hitova, privlačeći mlade i starije posjetioce. Mnogi su uživali u opuštajućoj atmosferi, razgovarajući i družeći se do kasno u noć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije