Lijepo druženje u Golf klubu: Navijači Željezničara i Sarajeva zaigrali golf

A. S.
Lijepo druženje u Golf klubu: Navijači Željezničara i Sarajeva zaigrali golf
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Navijači Željezničara i Sarajeva zaigrali golf

U sarajevskom naselju Betanija, na prostorima Golf kluba, u 13 sati počelo je lijepo druženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar i Fudbalskog kluba Sarajevo, onih zaljubljenika koji vole igrati golf.

Riječ je o tradicionalnom druženju ljubiteljima ovog sporta, s tim da su ove godine donijeli odluku da se podijele na plavu i bordo boju, odnosno na navijače Sarajeva i Želje

Ekipa portala Radiosarajevo.ba došla je prva od novinara na ovo sportsko druženje velikih prijatelja i sarajevske raje, a organizatori žele da ovo druženju između plavih i bordo momaka postane - tradicija. 

"Okupili smo se ovdje kao članovi Golf klub Sarajevo. Svake godine se družimo na ovim prostorima. Od proljeća do jeseni održavamo konstantne turnire. Ovaj današnji turnir koji ćemo igrati je novi vid takmičenja, gdje smo mi golferi donijeli odluku da odigramo turnir podijeljeni na navijače Željezničara i Sarajeva. Cilj nam je da ovaj vid turnira postane tradicionalan u Sarajevu, između golfera koji navijaju za Željezničar i golfera koji vole FK Sarajevo", kazao je za naš portal Tarik Kurbegović, kapiten golfera FK Željezničar.

Navijači Željezničara i Sarajeva zaigrali golf - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Navijači Željezničara i Sarajeva zaigrali golf 

Kurbegović je dodao da se danas na Betaniji okupilo 28 takmičara, njih 14 igrača koji vole Plave s Grbavice i 14 igrača koji simpatiziraju tim s Koševa. 

"Sistem takmičenja je takav da će svaki takmičar jednog tima igrati protiv svakog takmičara drugog tima. Igra se na 18 rupa, a u golfu postoje različiti načini kako se zbrajaju bodovi", dodao je Kurbegović. 

S obzirom na to da će turnir na Betaniji igra na 18 rupa, samim tim postoji mogućnost da rezultat u pobjedama bude - 9:9. 

"U tom slučaju se zbraja bod udaraca. Inače, važi ko je osvojio više rupa. Samo ako rezultat konačan bude 9:9, tada će se da bismo dobili pobjednika gledati zbroj bod udaraca", pojasnio je Kurbegović za Radiosarajevo.ba.

Tihomir Parlov među golferima Želje

Među golferima FK Željezničar primijetili smo Tihomira Parlova, nekadašnju veliku nogometnu nadu tima s Grbavice. Parlov je bivši kadet tima s Grbavice, a posljednjih godina osvaja turnire u goifu širom Bosne i Hercegovine.

Tihi je nogometna i golferska legenda i ujedno veliki adut Plavih da danas ostvare pobjedu nad FK Sarajevom i donekle se revanširaju bordo momcima za nedavno osvajanje titule prvaka BiH u nogometu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije