Lavrov u posjeti BiH: Pogledajte scene iz Istočnog Sarajeva

5
Radiosarajevo.ba
Lavrov u posjeti BiH: Pogledajte scene iz Istočnog Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Istočno Sarajevo

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov dolazi danas u Bosnu i Hercegovinu.

On će u službenoj posjeti našoj zemlji boraviti dva dana. 

Kako su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili iz MVP-a BiH, Lavrov će tokom boravka u BiH obaviti zvanične susrete sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković. 

Najavljen je i odvojeni sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. 

Neki analitičari njegovu posjetu BiH su ocijenili i kao odgovor Rusije na sve intenzivniji američki utjecaj na Zapadni Balkan, konkretno našu zemlju. 

Šef ruske diplomatije je krajem oktobra trebao posjetiti našu državu, ali je zbog samoizolacije morao odgoditi put. 

Lavrov je posljednji put bio u BiH uoči Lokalnih izbora 2018. godine kada je posjetio Sarajevo i Banju Luku. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS preduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog sutrašnje posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će boraviti i na području Istočnog Sarajeva. 

Iz MUP-a RS je saopćeno da je izdata naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila od 16:30 do 21:30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo - međuentitetska linija Kula - Istočno Sarajevo. 

Alternativna dionica je Sarajevo - međuentitetska linija Dobrinja - Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića. 

Zabranjen je saobraćaj od od 14:30 do 21:30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. 

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake. 

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Na ulicama je prisutan veliki broj policajaca i primjetne su pojačane mjere sigurnosti. 

Naš fotoreporter nalazi se u Istočnom Sarajevu, a pogledajte šta je tamo zabilježio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije