Kolinda Grabar-Kitarović objavila fotografije iz Latvije koje su hit: "Nikad ljepša"

10
Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar-Kitarović objavila fotografije iz Latvije koje su hit: "Nikad ljepša"
Foto: Instagram / Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (54) javila se iz Latvije.

Grabar-Kitarović na Instagramu je objavila fotografije kojima je to potvrdila, a slikala se tokom šetnje gradom. Bivša predsjednica Hrvatske bila je odjevena u svečane hlače i crnu jaknu, a kombinaciju je upotpunila crnom torbicom. Kolinda je ubrzo skupila više od 11.000 lajkova, a nanizali su se i pozitivni komentari. "Kraljica naša", "Ponos Hrvatske", "Dika naša", "Prekrasna žena", "Vrlo zgodna", "Nikad bolje niste izgledali", pisali su joj pratitelji, prenosi Večernji

Nedavno je učestvovala na panelu o ponovnom buđenju NATO-a a koji je održan u sklopu 24. sastanka na visokoj razini. Fotografijama s panela pohvalila se na svojim društvenim mrežama, a fanovi su bili oduševljeni objavom, kao i njenim profinjenim izgledom.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

"Panel o ponovnom buđenju NATO-a na XXIV. sastanku na visokoj razini: NATO je uvijek znao svoju svrhu; i više od samog NATO-a, naši građani ponovno osvještavaju činjenicu da se sigurnost nikada ne može uzeti zdravo za gotovo. Konflikti mogu brzo metastazirati. Ruska agresija na Ukrajinu premostila je asimetrije očekivanja i doprinosa preko Atlantika.

Kolinda Grabar-Kitarović poslala poruku iz New Yorka: Putin bi radije umro nego priznao poraz

Kolinda Grabar-Kitarović poslala poruku iz New Yorka: Putin bi radije umro nego priznao poraz

Svi više ulažu u obranu. Tek trebamo premostiti asimetriju sposobnosti. Proteklih mjeseci vidjeli smo temeljnu promjenu u NATO-vom položaju obrane i odvraćanja, jačanju prednje obrane i povećanju otpornosti. Moramo nastaviti nadograđivati, ažurirati i koordinirati naše odbrambeno planiranje.

Iako se suočavamo s ponovnim osvajanjem teritorija, moramo biti spremni i za operacije u više domena, usredotočujući se ne samo na teritorijalne granice s kopna, zraka i mora, već i na granice iz domene svemira, kibernetičkog prostora, informacija te nove i disruptivne tehnologije. NATO je obrambeni savez i ne traži sukob ili konfrontaciju. Ali odgovorit ćemo na svaku prijetnju našem teritoriju, ljudima ili resursima. I nastavit ćemo stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno. Suverena i neovisna Ukrajina ključna je za našu sigurnost", napisala je bivša predsjednica Hrvatske u opisu fotografija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije