Jedinstvena utrka od Azije do Europe: Hiljade učesnika preplivalo Bosfor

Anadolija
Jedinstvena utrka od Azije do Europe: Hiljade učesnika preplivalo Bosfor
Gotovo 2.300 plivača iz 49 zemalja svijeta preplivalo je danas Bosfor, jedan od najpoznatijih moreuza na svijetu, stigavši tako iz Azije u Europu.

Riječ je o jedinstvenom, 29. Samsung Interkontinentalnom takmičenju, u okviru kojeg plivači prelaze morski put od mjesta Kanlic, na azijskoj obali Bosfora, do parka Kurucesme Cemil Topuznu, na europskoj obali.

Ruskinja Kristina Kochetkova je pobjednica takmičenja u ženskoj konkurenciji i bosforsku stazu dugu 6,5 kilometara preplivala je za manje od 54 minute, a njen sunarodnjak Evgeniy Eliseev bio je najboljli u muškoj konkurenciji i Bosfor je preplivao za 50 minuta i 58 sekundi.

Turski ministar za sport i omladinu Osman Askin Bak izjavio je kako je Turska sigurna zemlja za sport i turizam i kako je to potvrdilo i današnje takmičenje u Istanbulu.

"Neki pričaju o terorizmu u našoj državi, ali vidite da mi normalno nastavljamo svoje živote. Turska će nastaviti svoj put razvoja i ulaganja u sport i kulturu", poručio je Bak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije