I jutros se Sarajlije bore sa ledom: Pogledajte kako je na ulicama

1
Radiosarajevo.ba
I jutros se Sarajlije bore sa ledom: Pogledajte kako je na ulicama
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo u januaru 2022.

Sarajevsko jutro doslovno okovano ledom. Dočekao nas je "debeli" minus, a sve ulice su poledile, što je stvorilo probleme kako vozačima, tako i pješacima. 

Mnogi svoje automobile jutros nisu mogli upaliti, što je i očekivano s obzirom na izrazito niske temeperature zraka koje traju od jučer. Na ulicama se svi kreću pažljivo, a neki su već počeli čistiti ulici. 

Podsjećamo, zvali su nas i građani s Alipašinog Polja, Čengić Vile i Dobrinje i istakli kako je loša situacija na cesti, ali vjerujemo da je situacija i u brojnim drugim naseljima kritična.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Povodom ovog problema kontaktirali smo Zavod za hirnu medicinsku pomoć KS iz kojeg su nam kazali jučer da su do sada imali tek dva ili tri građana koja su im se javila uslijed povreda dobijenih padom na ledu.

Čini se da je danas situacija najgora u posljednjih nekoliko sedmica, pa bismo svi zajedno trebali biti vrlo pažljivi dok hodamo.

Na putevima u našoj zemlji jutros se saobraća otežano i usporeno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -15; Bugojno i Drvar -12; Bihać, Ivan-sedlo i Sarajevo -10; Sokolac -9; Sanski Most -8; Tuzla i Zenica -7; Banja Luka, Bijeljina i Jajce -6; Livno -5; Gradačac -4; Doboj -3; Mostar i Trebinje 1; Neum 3 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 959hPa, za 15hPa je veći od normalnog i raste.

Danas pretežno sunčano u većem dijelu zemlje. Prije podne niske naoblake će biti na području Krajine, istoka, sjeveroistoka Bosne i lokalno u centralnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometereološkog zavoda.

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba prošetao je ulicama grada, u galeriji slika pogledajte šta je zabilježio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije