Ponovo velike kolone vozila ispred Drive-in punkta na Vrbanji

3
Radiosarajevo.ba
Ponovo velike kolone vozila ispred Drive-in punkta na Vrbanji
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Drive-in punkt 18. januara

Pandemija koronavirusa nažalost, već drugu godinu zaredom ne prolazi. Prema podacima koje objavljuju Zavodi situacija u Bosni i Hercegovini iz dana u dan je sve lošija.

O tome svjedoče i brojke primljenih i preminulih pacijenata, ali i sve veći redovi ispred Drive-in punktova.

Punkt na Vrbanji sinoć i jutros je posjetio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, a sudeći prema fotografijama veliki je broj građana koji i danas dolaze na testiranje. 

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Podsjetimo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, proteklog dana u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 1.375 ( jučer 1.124) novih slučajeva zaraze koronavirusom. To su rezultati analize uzoraka, i to 1.193 PCR testa i 1.431 antigenska testiranja.

Na drive-in punktovima i u Covid-ambulantama uzeto je 1.040 PCR briseva. Drive-in punktovi na Vrbanji, Ilidži, te u Semizovcu i Novom Gradu rade svaki dan u terminima od 07:30 do 20:00 sati.

Covid-pozivni centar zabilježio je 1.415 poziva, a obavljeno je i 506 razgovora s pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

U toku proteklog dana aplicirano je ukupno 1.250 doza vakcina protiv koronavirusa.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, navodi se u saopćenju Vlade KS.

U galeriji fotografija pogledajte kako je bilo sinoć, a kako je jutros na drive-in punktu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije