Građani se pitaju: Zašto su prazne tezge na Markalama?

3
L.S.
Građani se pitaju: Zašto su prazne tezge na Markalama?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Markale danas

Sarajevska pijaca Markale odavno nije izgledalo ovako sablasno. Jedna od najprometnijih sarajevskih pijaca, danas je prazna, tek tri hrabra trgovca odlučila su da svoju robu danas izlože na tezgama uprkos niskim temperaturama zraka.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazali su kako je razlog zašto mnogi nisu izložili svoje proizvode danas izrazito hladno vrijeme. 

"Hladno je, niske su temperature, a mnogima je voće i povrće smrzlo, tako da je to razlog zašto nisu danas ovdje. I mi smo se dvoumili da li doći, ali evo, dobro je šta god da se uspije prodati", pričaju trgovci dok redaju svoje proizvode na tezgi.

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

I građani koji su prolazili pored pijace Markale gledali su zašto je sve prazno. 

"I prije je bilo mrazeva, ne treba se čuditi, dobro je dok je u januaru hladno, ne valja da je u maju. Neće ovo potrajati, a ovim trgovcima nije lako na ovoj hladnoći stajati ovdje", ističe jedan Sarajlija za portal Radiosarajevo.ba koji se nije želio predstaviti.

Ono što se može zaključiti iz razgovora sa prodavačima jeste da su oni inače nezadovoljni prodajom te ističu kako već godinama građani uveliko zaobilaze pijačne tezge i namirnice uglavnom kupuju u tržnim centrima.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Admir Kuburović zabilježio je kako je danas na pijaci Markale, fotografije pogledajte u galeriji.

Markale danas - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Markale danas

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije