Građani sarajevskog naselja ogorčeni: Komšija, možeš li promijeniti prozor?

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nista

Ako nece, vi promijenite svoje da se slazu s njegovim.

Justice

Boja treba da bude, kao prije rata kad je zgrada napravljena, a ne da mijenaju boju prozoru i fasadi kako kome padne na pamet. U mojoj zgradi koja je pravljena uoči rata, prozori su bili braon boje, a sad su komšije poslije rata uzimali bijele PVC-e. MORA BITI BOJA KOJU JE ODREDIO ARHITEKTA KAD JE ZGRADA PRAVLJENA.

.

Jah, problem je dimenzija, a nije problem što svaki stan ima prozore drugačijeg tipa i boje. Zatvaranje balkona i drugih prostora da ne spominjemo. Šta reći, "gradžani".

Daltonista

Ako moze i ovaj na vrhu da skine ove smedje, nema smisla svi su prozori bijeli.

građanin grbavice

očito nekim ljudima smeta kada netko nešto radi, a ne smeta kada ljudi narušavaju izgled zgrade povećavanjem kvadrature stanova zagrađivanjem balkona, ili postavljanja prozora druge boje, postavljanja klima, bušenja fasada, postavljanja samo dijela fasada i sl.

građanin (stanovnik) grbavice

e tugo moja lijepo opisuje sve... ako malo pogledate okolo vidjet ćete isti slučaj, kojeg godinama svi gledamo ali nažalost ništa se ne radi po tom pitanju. o fasadama zagrađenim balkonima da ne govirim, ali očito to nikome ne smeta, niti isti prozor na cijeloj vertikali na zgradi pored...

e moj gradjanine,

to sto sto se ugledate na prozore prekoputa je tuzno, ne znam kako drugacije opisati takvu logiku. a da se rade i deset puta gore stvari, rade se, sve dok nam u inspekcijama, opstinama i mjesnim zajednicama sjede neuki uhljebi bez obraza..

Xx

Ma sta ste se upalili za prozor, a fasada uradjena ko lego kocke, u dijelovima, drugim bojama i prozorom druge boje, sve ista strana

Sarajevo

Mislim da se treba prozor veatit u prvobitno stanje, da se fasade dodatne skinu, da se prozor na vrhu zamijeni u bijeli i da se zadnji sprat dogradjeni ofarba u zeleno

Alija

Nije problem onaj sa smedjom stolarijom? Ne dipr plaho

gost

>>Nije problem onaj sa smedjom stolarijom? Ne dipr plaho ka Alija<< Onaj sa smeđom stolarijom je jedini isptravan, ovi ispod su promijenili u plastičnu stolariju.

Dnevni red

SA OVIM PRODUŽENIM PROZOROM ILI BEZ NJEGA ZGRADA JE RUGLO PA RUGLO I KOME JE GRBAVICA LIJEPA ??? ZGRADURINA DO ZGRADURINE NI NASTA NALIK SIVILO I JAD

Gost

A Grbavica lijeepaaa... ubila se od ljepote! Svako naselje u Sarajevu sve grdnije postaje, radi ko šta hoće, anarhija živa.

Lol

Hahahahahahahahaha

Fizo

Taj prozor je najmanji problem. Obiđite općinu Stari grad i Centar pa da vidite kako se upropaštava izgled zgrada koje su pod "zaštitom". Npr. Zgrada u ulici M.M.Bašeskije 58 i 60. Čovjek je probio prozore na fasadi gdje nikad nije bilo prozora. Postavili odvratnu plastiku na čeonoj fasadi itd.

No

E Bože,cjeli svjet poludio,bar zar je bitno kakav je prozor,kakva je boja,kakva je zgrada.Kaže ruši izgled zgrade...pa nije zgrada tvoja bivša...Bože svašta,ako čovjeku odgovara tako neka!!

Adi

Sta ocekujete od podrinjskih seljacina koje je akija doveo u grad da ima vise biraca, sve go papak, coban, seljober

Gost

E Bože,cjeli svjet poludio,bar zar je bitno kakav je prozor,kakva je boja,kakva je zgrada.Kaže ruši izgled zgrade...pa nije zgrada tvoja bivša...Bože svašta,ako čovjeku odgovara tako neka!! ka No Moze to sve tako kad imas svoju kucu. Pa bojis, razbijas i doradjujes kako ti je volja. U zgradi to ne bi trebalo raditi, ali mislim da kod nas nema nijedna zgrada da neko nesto nije us*ao. Kad malo prohodate na zapadu vidite urednost koje kod nas nema, jer mora sve biti sa propisima i ne moze raditi svako sta hoce.

Seljacina

Papka odmah deportovati u vukojebinu i nek tamo uziva na svoj nacin. Selo nije njega nikad napustilo , zato povrat na selo da se lijepo sve uklopi. Selajcina treba da zna osnovene principe urbanizma, vanjski dio na zgradama mora biti isti za sve stanove, Nek debelo plati kaznu i onda protjerati. Ako mislis da si nesto kupio i da mozes da radis sta hoce, to u gradu ne vazi.

robot

sve ove koji su promijenili prozore a koji se bojom veličinom i oblikom razlikuju od originalnih treba kazniti i naložiti da ih zamjeni s odgovarajućim. također svima onima koji su "zatvorili balkone" treba ih ili otvoriti ili im naplačivati komunalije za dodatne kvadrate i to sve retroaktivno

Drug Tito

Prozor mora pasti

/ Najnovije