Godišnji festival: Ulice i mostovi Amsterdama ukrašeni stotinama hiljada tulipana

0
Anadolija
Godišnji festival: Ulice i mostovi Amsterdama ukrašeni stotinama hiljada tulipana
Foto: AA / Tulipani na ulicama Amsterdama

Stotine hiljada tulipana, procvjetalih na mnogim mjestima u Amsterdamu, počele su ukrašavati njegove ulice, avenije, mostove i kanale.

U okviru 9. Amsterdamskog festivala tulipana, koji organizira Tulip Festival Community, stotine hiljada tulipana izloženo je na 75 različitih lokacija u Amsterdamu.

Festivala koji se održava u saradnji s 36 različitih institucija, a privlači veliku pažnju onih koji posjećuju ulice, avenije, mostove i kanale i uživaju u raznobojnim tulipanskim dekoracijama.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Medijska nositeljica festivala Marieke Klosters izjavila za Anadoliju da su ona i direktorica festivala Saskia Albrecht realizirale ovaj projekat jer tulipani nisu našli mjesto koje zaslužuju u gradu.

"Festival održavamo od 2015. godine. Cilj nam je imati tulipane na mjestima gdje ih ljudi mogu vidjeti dok obavljaju svoje svakodnevne poslove, umjesto da ih izlažemo u izložbenim vrtovima ili turističkim atrakcijama", rekla je Klosters.

Festival tulipana, koji je privukao veliku pažnju domaće javnosti i turista, traje do kraja aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije