Druga grupa vjernika se uputila na hadž: 'Poseban događaj u našem životu'

0
Radiosarajevo.ba
Druga grupa vjernika se uputila na hadž: 'Poseban događaj u našem životu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Druga grupa vjernika iz BiH krenula na hadž

Ispred džamije Kralja Fahda u Sarajevu krenula je druga grupa vjernika na hadž. 

Veliki broj hodočasnika se okupilo ispred džamije Kralja Fahda, odakle su krenuli na hadž. Među vjernicima se istakao jedan, a riječ je o najmlađem putniku na hadž iz ove grupe. 

Damir Suanović, 15-godišnjak iz Velike Kladuše, dao je i izjavu reporteru portala Radiosarajevo.ba, gdje je istakao da je želio ispuniti ovu dužnost i otići na hadž

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Reporter našeg portala razgovarao je i sa Saidom Delimanovićem, koji dolazi iz Cazina. On je rekao: "Putujem ove godine sa svojom hanumom, meni je to peti put, a njoj prvi. Svim hadžijama želim ugodan let i boravak u Mekki i Medini, i da s hajrom obavimo sve vjerske obaveze." 

Među vjernicima je bio i dr. Fetah Hadžić, specijalizant urgentne medicine u Domu zdravlja Livno. On je za naš portal rekao: "Prvi put idem na hadž i mi pratimo hadžije ispred Rijaseta Islamske zajednice. Nosimo svoju medicinsku opremu, Rijaset je obezbijedio lijekove za hadžije. Veoma mi je drago kao vjerniku da sam tu." 

Damir Saunović, 15-godišnji putnik na hadž
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Damir Saunović, 15-godišnji putnik na hadž

Na ispraćaju vjernika bio je i reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović. On je izjavio: "Hadž je jedna od islamskih dužnosti. Svako ko raspolaže s dovoljno materijalnih sredstava i s dobrim zdravljem treba da obavi svetu dužnost.

Drago mi je da je naš ured za hadž i umru uspio organizovati odlazak na ovakav način. Nadam se da će oni obaviti sve ono zbog čega su krenuli na ovaj put. Upućujemo dragom Bogu dove za njih, njihovo zdravlje, njihov boravak na svetim mjestima u Mekki i Medini, te moleći se da se oni vrate zdravi s ovog puta.

Hadž je zaista jedan od posebnih događaja u našem životu, imajući u vidu da posjećujemo ona mjesta na kojima su boravili poslanici i to po sebi nosi određenu poruku. Ja sam siguran da će i ove naše hadžije, kao i sve do sada, s hadža ponijeti najljepše uspomene i da će ih to ojačati u njihovom vjerovanju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije