Dizajnerska igra: Ista lokacija u jednoj fotografiji od zore do zalaska sunca

Radiosarajevo.ba
Dizajnerska igra: Ista lokacija u jednoj fotografiji od zore do zalaska sunca
/ CNN
Fotografije imaju moć da inspirišu, zadivljuju ali nekada i uvrijede. Često, u kombinaciji sa informacijama mogu objasniti kako svijet funkcioniše.

Igranjem sa svjetlom, ekspozicijom i kreativnim posprodukcijskim tehnikama, fotografija postaje alat koji predstavlja kompleksne koncepte - pokret, protok vremena i brzina, na primjer - na jednostavan ali privlačan način.

Sekvencijalne fotografije su isječene i spojene da prikažu istu lokaciju od zore do zalaska sunca. Metak je uhvaćen precizno u mikrosekundi njegovog izlaska iz cijevi puške. Kopozitne fotografije su slojevito složene kako bi pokazale kretanja košarkaškog tima na terenu.

To je nešto zbog čega je dizajner Nicholas Felton postao fascinantan. On je nedavno okupio neke od najgenijalnijih primjera fotografske vizualizacije podataka u svojoj knjizi PhotoViz: Visualizing Information Through Photography.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije