Bez imalo stida: Huligani uništili sprave u dječijem igralištu

1
Radiosarajevo.ba
Bez imalo stida: Huligani uništili sprave u dječijem igralištu
Foto: Bljesak.info / Uništeno dječije igralište u Mostaru

Uništavanje dječjih igrališta, parkova i igračaka najdraža je razbibriga mostarskih huligana.

Ovaj put na red su došle tek postavljene igračke za djecu u Ulici Leopolda Mandića. Naime, igračke koje su djeca željno iščekivala polili su uljem i tako ih onesposobili za korištenje.

Nije to prvi put, svjedoče roditelji, da igračke preko noći postanu neupotrebljive.

Objavljen je izvještaj vojnog povjerenika: Kakvo je stanje u Oružanim snagama BiH?

Objavljen je izvještaj vojnog povjerenika: Kakvo je stanje u Oružanim snagama BiH?

Grad Mostar obnavlja park u Ulici Leopolda Mandića, a mališani su, barem smo tako mislili, napokon dočekali uređeno dječje igralište. Godinama su tu stajale neupotrebljive ljuljačke te polomljene klupe, a smeće i pseći izmeti mogli su se vidjeti na mjestu na kojem su najsretnije dane trebali provoditi oni najmlađi.

Vandalizam na Latinskoj ćupriji

Vandalizam na Latinskoj ćupriji

Radovi traju. Park se mijenja, ali ne i ljudi. Do kada će huligani nastaviti devastirati svaku pozitivnu promjenu u Gradu na Neretvi ostaje da se vidi. Mališani iz ove ulice ponovno će morati pričekati, a nije da nisu navikli.

Podsjetimo, stanarka Ulice Leopolda Mandića redakciji Bljeska ranije se obratila pismom te upozorila na aljkavo postavljanje dječijih igrački koje ugrožavaju sigurnost.

Stanari su tražili da se izbjegne bilo kakvo betoniranje ili pješčarenje dječjeg igrališta što im je usmeno i obećano, ali je potom zelena površina nasuta pijeskom, a dječiji mobilijar postavljen uz ivičnjake koji mogu ugroziti djecu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije