Banja Luka na dlanu: Fotografije otkrivaju šta se u gradu promijenilo u ovoj godini

0
Radiosarajevo.ba
Banja Luka na dlanu: Fotografije otkrivaju šta se u gradu promijenilo u ovoj godini
Foto: Milan Volaš / Banja Luka

U susret Novoj godini, Banja Luka na dlanu podijelila je galeriju fotografija dijelova grada koji su izgradnjom, modernizacijom ili obnovom obilježili 2023. godinu u Banjoj Luci.

Grad Banja Luka u 2023. godini značajno je promijenio svoj izgled.

"Modernizovane su saobraćajnice: obnovljene su i proširene saobraćajne trake, uveden je jednosmjerni saobraćaj, izgrađeni novi kružni tokovi, posljednji i najveći u centru grada kod zgrade Ekvator.

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Također, novitet u gradu na Vrbasu su i pametni semafori, a trebalo bi spomenuti i nove staze za bicikliste.

Obnovljena je pješačka staza na potezu od Narodnog pozorišta RS do parka Mladen Stojanović, a i sam park dobio je novi izgled. Izgrađeno je savremeno dječije igralište, obnovljene staze za šetanje, a tu je i nova trim staza za trčanje i nove klupe.

Težak udes u Banjoj Luci: Povrijeđene tri osobe, policija na terenu

Težak udes u Banjoj Luci: Povrijeđene tri osobe, policija na terenu

U aprilu ove godine osvanula je i teniska arena, u kojoj su nastupili neki od najvećih svjetskih tenisera. Glavna zvijezda bio je Novak Đoković, jedan od najvećih igrača svih vremena kada je u pitanju bijeli sport.

Obnovljeni su već postojeći teniski tereni, a uz sam kompleks izgrađen je novi kružni tok, u ulici Olimpijskih pobjednika.

Ne treba zaboraviti ni obnovu mosta u Trapistima, Studentskog igrališta kod K4, kao i onog u Kočićevom vijencu i kod PMF-a.

Banja Luka
Foto: Milan Volaš: Banja Luka

Tu su i novi sportski tereni kod Sokolskog doma, i to za košarku, mali nogomet, te stolovi za stolni tenis i staza za trčanje, kao i kutak za najmlađe.

Plaža kod Zelenog mosta je u potpunosti promijenila izgled i dobila bogat sadržaj za rekreativce i sportiste. U novom ruhu je i Abacija, ali i plaža Vrućica.

U planu je modernizacija hotela Palas koji bi trebalo da postane nadaleko poznat po svom izgledu, ali i izgradnja spomen obilježja palim borcima VRS.

Nova godina nam je pred vratima, a Banjaluka na dlanu vam donosi veliku fotogaleriju u kojoj smo saželi sve ono...

Posted by Banjaluka na dlanu on Monday, December 25, 2023

U toku su radovi u Gajevoj i dijelu Jevrejske ulice, a Banja Luka bi uskoro trebala da dobije park u središtu velikog kružnog toka između zgrade Ekvator i tvrđave Kastel.

Za kraj spomenimo da Banja Luka dobija još jednu oazu za uživanje sa šetalištem uz Vrbas, između restorana Alibaba i nove gradske plaže u Srpskim Toplicama", napisali su na Facebook stranici Banja Luka na dlanu.

Banja Luka
Foto: Milan Volaš: Banja Luka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije