! / Zoran Mrmi Mijić heroj, spasilac: Po deseti put spasio život

19. 04. 2021. u 08:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 428

Zoran Mrmi Mijić ne prestaje da šokira javnost svojim djelima. Ovaj humanitarac, sportski radnik, golman, juče je po deseti put spasio život, otrgnuvši jednu mladost iz čeljusti smrti.

Naime, u Kozarskoj Dubici igrana je utakmica omladinske lige između Borca i Ljubića, kada je u 15. minutu kao pokošen pao 17-godišnji prvotimac domaće ekipe Ajdin Spahić.

Luda sreća jeste što je na utakmici bio Mijić, koji je utrčao na teren, i odmah mu pokušao izvući jezik, da ne dode do gušenja, i iz drugog puta je uspio. Spahić je nakon pružene prve pomoći na samom terenu prebačen u dubički Dom Zdravija, zatim u Bolnicu u Bosansku Gradišku, a potom i u UKC RS-a u Banjoj Luci.

"Iz drugog puta sam uspio izvući jezik. Ajdin je krkljao, sva ruka mi je od ujeda, morao sam i ja u Hitnu na previjanje, ali najvažnije da smo pomogli dječaku", istakao je heroj Mijić, piše pravdabl.com.

Otac dječaka Jasmin, izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji pružnja pomoći Ajdinu.

"Velika zahvalnost Zoranu, ali i svima koji su pomogli. Ajdin se osjeća stabilno, ali iz predostrožnosti prebačen je u UKC RS-a. Najvažnije, da je sve dobro", naglasio je Jasmin Spahić.

Tužna priča sa fudbalskog terena, na svu sreću sa srećnim krajem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA