Zimske čari u zoološkom vrtu: Pionirska dolina pod bijelim prekrivačem

Radiosarajevo.ba
Zimske čari u zoološkom vrtu: Pionirska dolina pod bijelim prekrivačem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pionirska dolina

Snijeg i minusi koji su stigli u Sarajevo donijeli su posebnu čar zoološkom vrtu Pionirskoj dolini. Naime, sve je pod bijelim prekrivačem, a sve životinje koje borave u zoo vrtu su dobro, imaju dovoljno hrane i svu brigu koja im je potrebna kazala je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica KJKP Park Aldijana Hamza.

Bez obzira na vremenske uslove Pionirska dolina radi 365 dana u godini i spremna je za sve posjetioce koji dođu.

"Tokom zimskog period zoo vrt radi nešto kraće u odnosu na ljetni period, tako da je radno vrijeme do 16 sati. Zimski režim podrazumijeva i posebnu brigu o životinjama, kojih imamo preko 500. Životinje svakodnevno imaju obilniju ishranu, bogatiju miniralima i vitaminima. O njima se vodi računa i tokom dana i noći, a naši radnici su uvijek u stanju pripravnosti", kazala je Hamza.

Pojedine životinje, kada su temperature ispod pet stepeni, ne mogu boraviti na otvorenom, kazala je Hamza i dodala da ih u tom periodu posjetioci ne mogu vidjeti.

"Broj posjetilaca je nešto manji u zimskom periodu, posbeno u danima kada su temeprature niže, ali i dalje ima posjetilaca, djece i staraca. Prirodni ambijent u pionoirskoj dolini je zaista prelijep u ovo doba godine", kazala je Hamza.

Iako su temperature niske, svi koji odu u Pionirsku dolinu uživat će u prelijepom amabijentu i zagarantovano mogu provesti kvalitetno vrijeme sa cijelom porodicom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije