Žera o remakeu spota za pjesmu Pismo prijatelju: Legende su to zaslužile!

J. Ć.
Žera o remakeu spota za pjesmu Pismo prijatelju: Legende su to zaslužile!
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Žera

Kako smo ranije pisali, Grad Sarajevo organizira druženje “Pismo prijateljima” u čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića koje će se održati u nedjelju, 22. septembra, u 18 sati u kultnom prostoru ispred FIS-a i u Spomen parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića.

U čast Montena i Popovića: Radi se remake legendarnog spota za pjesmu Pismo prijatelju

Kemal Monteno - undefinedFoto: You Tube: Kemal Monteno

Na druženje su pozvani prijatelji, poštovaoci lika i djela velikih umjetnika te brojni saradnici i poznanici koji su bili dio karijera Montena i Popovića.

Davorin Popović - undefinedArhiv: Davorin Popović

Na ovaj jedinstveni događaj očekuje se dolazak mnogih poznatih Sarajlija poput Abdulaha Sidrana, Dražena Žerića Žere, Ismeta Nune Arnautalića, Mikija Trifunova i brojnih drugih.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba lider grupe Crvena jabuka već je stigao, a za naš portal je kazao da mu je jako drago da se takav događaj dešava upravo u našem gradu.

"Legende poput Montena i Popovića definitivno ovo zaslužuju. To su naše legende... I smatram da legende svaki grad mora čuvati pa tako i Sarajevo", prokomentirao je kratko Žera.

Žera nam je otkrio i kako je čest gost grada na Miljacki.

"Reći ću vam da ja često i rado dođem u Sarajevo, samo ne objavljujem svoja gostovanja niti dolaske po medijima (smijeh). Naime, nemam društvene mreže niti Instagrma pa mediji i nisu toliko upoznati", kazao nam je.

Kako su nam ranije kazali u Gradskoj upravi Sarajeva, događaj šalje poruku da će Montenova i Popovićeva djela ostati zauvijek živa u bh. prijestolnici.

„Želimo stvoriti paradigmu sjećanja na naše savremenike koji su postali simbolima našeg grada. Ovo je samo jedan mali znak pažnje, sjećanje na dva velika umjetnika koji su obogatili živote generacija. Okupit ćemo prijatelje, govoriti lijepim riječima, sjetit ćemo se i te velike pjesme Pismo prijatelju koja je u gradu pod opsadom značila otpor, nadu i sarajevski duh“, kazao je tim povodom za Radiosarajevo.ba gradonačelnik Abdulah Skaka.

Kemal Monteno rođen je 17. septembra 1948. godine, a Davorin Popović 23. septembra 1946. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije