U čast Montena i Popovića: Radi se remake legendarnog spota za pjesmu Pismo prijatelju

Radiosarajevo.ba
U čast Montena i Popovića: Radi se remake legendarnog spota za pjesmu Pismo prijatelju
PrtScr / Detalj iz legendarnog spota

U čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića, Grad Sarajevo na prostoru ispred kultnog FIS-a i u Spomenparku Mirze Delibašića i Davorina Popovića organizuje u nedjelju, 22. septembra, sa početkom od 18 sati, druženje prijatelja, poštovalaca i svih onih koji su bili dio karijera spomenutih umjetnika.

Piše: Faruk Vele

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, bit će to prilika da se napravi remake legendarnog spota s pjesmom "Pismo prijatelju" koju je 1992. godine otpjevao Kemal Monteno, a stihove napisao Zlatan Fazlić Fazla.

Na ovaj jedinstveni događaj očekuje se dolazak mnogih poznatih Sarajlija poput Abdulaha Sidrana, Dražena Žerića Žere, Ismeta Nune Arnautalića, Mikija Trifunova i brojnih drugih.

Kako nam kažu u Gradskoj upravi Sarajeva, događaj šalje poruku da će Montenova i Popovićeva djela ostati zauvijek živa u bh. prijestolnici.

„Želimo stvoriti paradigmu sjećanja na naše savremenike koji su postali simbolima našeg grada. Ovo je samo jedan mali znak pažnje, sjećanje na dva velika umjetnika koji su obogatili živote generacija. Okupit ćemo prijatelje, govoriti lijepim riječima, sjetit ćemo se i te velike pjesme Pismo prijatelju koja je u gradu pod opsadom značila otpor, nadu i sarajevski duh“, kazao je tim povodom za Radiosarajevo.ba gradonačelnik Abdulah Skaka.

Kemal Monteno rođen je na današnji dan, 17. septembra 1948. godine, a Davorin Popović 23. septembra 1946. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije