Žena pozvana na razgovor kod načelnika, Stanivukovića zaključali na balkonu

Radiosarajevo.ba
Žena pozvana na razgovor kod načelnika, Stanivukovića zaključali na balkonu
FOTO: Facebook / Užasno stanje toaleta na infektivnoj klinici UKC RS

Nakon što je majka djeteta koje leži na infektivnoj klinici UKC RS u Banjaluci na svom Facebook profilu objavila fotografije užasnog toaleta u bolnici, danas je, kako saznaje Srpskainfo, pozvana na razgovor sa načelnikom nadležnog odjeljenja.

Majka Marija Tomić Miličević je u pomoć pozvala i narodnog poslnika Draška Stanivukovića (PDP) koji je pokušao sve to ponovo da snimi, te kako tvrdi ostao zaključan na balkonu UKC RS, nakon što je isteklo vrijeme za posjete, piše SrpskaInfo.

"Majka koja je odlučila da progovori o svemu me pozavala, a mene su tjerali da izađem čak i dvije minute nakon što je vrijeme za posjete isteklo. Doktori i sestre su me gledali kao da je došao đavo, a ne neki omladinac koji želi da popravi stanje", rekao je Stanivuković, te dodao da će podržati ovu hrabru majku koja je odlučala da javno govori o svemu.

Fotografije toaleta u bolnici na Paprikovcu u Banjaluci zgrozile su sve na društvenim mrežama, a na njima se vidi koliko su loši uslovi u ovoj zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe brojni građani.

"Nisam sigurna liječi li se ovdje od infekcija, zaraza ili dolazi tu da se još koja od istih dobije", komentar je majke Marije Tokić Miličević koja je na svom Facebook profilu objavila fotografije, koje su zgrozile mnoge.

Kako je objasnila ovo je mjesto gdje su smještena djeca koja se liječe i dodala je da je ovo “naša stvarnost”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije