Zemlja Bliskog istoka poziva turističke agencije, novinare i influensere iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zemlja Bliskog istoka poziva turističke agencije, novinare i influensere iz BiH
Foto: Jordanski turistički odbor / Iz Jordana pozivaju bh. novinare i influensere

Ambasador BiH u Jordanu Mato Zeko se sastao sa generalnim direktorom Jordanskog turističkog odbora (Jordan Tourism Board – JTB) Dr. Abedom Al-Razzaqom Arabiyatom.

Sastanku su prisustvovali Mohammed Al-Quasem, član Upravnog odbora Jordanskog društva turističkih i putničkih agenata (JISTA) i ministar savjetnik Satko Bitanga.

Ambasador Zeko je informirao dr. Arabiyata o mogućim vidovima saradnje BiH i Jordana na području turizma, zatim o turističkim potencijalima naše zemlje, kao i aktivnostima turističkih udruženja u našoj državi.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Iz Jordana pozivaju bh. novinare i influensere  - undefined

Foto: Jordanski turistički odbor: Iz Jordana pozivaju bh. novinare i influensere

Istakao je da BiH može biti nova zanimljiva turistička destinacija za Jordance, posebno u vrijeme zimske i ljetne turističke sezone u BiH.

Naglašeno postojanje iznimno kvalitetnih smještajnih kapaciteteta u BiH, te pogodnost povoljnih cijena, sigurnosti za strane turiste i posjetioce, kao i otvorenost i gostoljubivost prema strancima u cijeloj BiH.

Podvučena je i važnost liberlizacije viznog režima između dvije države i pojednostavljenja trenutno važećih procedura za izdavanje viza.

Spomenuo je nužnost uspostavljanja direktnog leta između Sarajeva i Ammana, te zatražio podršku jordanske strane u razgovorima sa avio kompanijama Royal Jordan, Ryan Air i Wizz Air.

To bi umnogome pojeftinilo i turističke aranžmane, te tako povećalo broj turista, biznismena i drugih putnika u oba smjera.

Predložio je i razmjenu međusobnih iskustava, naročito imajući u vidu vrlo kvalitetne i pozitivne korake koje JTB poduzima (grupne i on-line vize, Jordan pass i dr.) sa ciljem povećanja broja turista i drugih putnika koji dolaze u Jordan.

Dr. A. Al-Razzaq Arabiyat se zahvalio ambasadoru na iscrpnim informacijama i konkretnim prijedlozima, a koje je i podržao.
Kazao je da uskoro namjerava da posjeti BiH, jer je od prijatelja čuo sve najbolje o turističkim ljepotama naše zemlje. Naglasio je da će razgovarati sa rukovodiocima avio kompanija kako bi se krenulo s potrebnom analizom za uspostavu direktnih letova između dvije države.

Posebno je istakao da je Jordan veoma interesantna turistička destinacija, kako za muslimane, tako i za kršćane, jer u Jordanu ima 45 mjesta i lokacija koje se spominju u "Svetim knjigama".

Podržana je ideja organiziranja posjete 20-tak najvećih i najvažnijih turističkih agencija, medija i influensera iz naše zemlje koji bi kao gosti posjetili Jordan radi obilaska i upoznavanja važnijih turističkih destinacija u ovoj zemlji.

Predloženo je i organizirnje workshopa sa jordanskim turističkim agencijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije