Jasmila Žbanić za NY Times: Ne biram glumce po nacionalnosti

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Ma sve ti dobro govoriš ali kad snimiš film o Grabovici u kojoj je bio genocid, ili o Vozući gdje su Srbi skraćivani za glavu onda ćeš biti cijenjena od (kako ti kažeš) sve tri etničke grupe. Za mene su to tri naroda.

umišljena, mahalskja

lojava šugetina.

--samo ja---

I ja sam protiv sda terorista i lopova.da imam moc sve njihove famelije bi odma poslao u đehenem(pakao)gdje im i jest mjesto.to su odpadnici i vjere i ljudske rase.

SRPKINJA

JE MENE MAJKA RODILA SVE DA VOLIM ONA ME UCILA SA VEROM UBOGA MAJKA RADJALA PA MI DUSA KAO NEBO VELIKA

Nisi

Da ne biraš ali zato snimaš!

TITO USTAO IZ GROBA

ULAZAK TURAKA U EVROPU NA CILIMU PREKO BALKANA SAMO VI IMATE CILIM

TITO USTAO IZ GROBA

I JA SAM PROTIV NACIONALISTA DA IMAM MOC SVE BI VAS NA GOLI OTOK DA TUCATE KAMEN SVI STE VI NACIONALISTI

Zločini državljana srbije protiv budućih generacija (narednih minimalno 1000 godina) su po svojoj prirodi interkontinentalni jonizacijski genocidi (radiocidi) protiv još nerođene djece

Evidentirano je minimalno devet interkontinentalnih radijacijsko-atomskih problema koje je uglavnom podstrekivala srbija sa svojim drzavljanima: (1)-černobilska nesreća 1986 kada su zbog ozračivanja najviše stradale Ukrajina, BelaRosa i evropska Rusija, (2)-poigravanje sa ukradenom atomskom bombom u američkom NewYork-u 1995, (3)-napad na reaktor Krško u Sloveniji 1991, (4)-pokušaj sabotaže reaktora Kozloduj u Bugarskoj 2015, (5)-švercovanje migranata ka reaktoru Paks u Mađarskoj 2017, (6)-preusmjeravanje migranata prema reaktoru Kozloduj u Bugarskoj 2018, (7)-ometanje sa otimanjem energije iz panevropskog elektroenergetskog sutava uključujući i nuklearne centrale 2018 (neka vrsta napada na životne i poslovne interese svih stanovnika evropskog kontinenta, zapadnog Sibira, male Azije, južnog Mediterana, priobalja sjevernog Atlantika i nordijskog Arktika),(8)-opet 2021-e zloupotreba međunarodnih dalekovoda i podzemnih te podvodnih kablova (kao i tijekom 2018-e),(9)-psihološko propagandni TV program iz beograda protiv Britanije 1982-e u smislu da joj se poremeti iskopavanje uranijumske rude folklandskih otoka u jugozapadnom Atlantiku.

Gost

Ali zato snimas nacionalisticke filmove, jer mislis na sazaljenju se moze dobiti poneka nagrada

NIJE SE POREMETILO SA URANIJUNOM NISTA IMALI SU DOVOLJNO DA BOMBARDUJU SRBIJU

Evidentirano je minimalno devet interkontinentalnih radijacijsko-atomskih problema koje je uglavnom podstrekivala srbija sa svojim drzavljanima: (1)-černobilska nesreća 1986 kada su zbog ozračivanja najviše stradale Ukrajina, BelaRosa i evropska Rusija, (2)-poigravanje sa ukradenom atomskom bombom u američkom NewYork-u 1995, (3)-napad na reaktor Krško u Sloveniji 1991, (4)-pokušaj sabotaže reaktora Kozloduj u Bugarskoj 2015, (5)-švercovanje migranata ka reaktoru Paks u Mađarskoj 2017, (6)-preusmjeravanje migranata prema reaktoru Kozloduj u Bugarskoj 2018, (7)-ometanje sa otimanjem energije iz panevropskog elektroenergetskog sutava uključujući i nuklearne centrale 2018 (neka vrsta napada na životne i poslovne interese svih stanovnika evropskog kontinenta, zapadnog Sibira, male Azije, južnog Mediterana, priobalja sjevernog Atlantika i nordijskog Arktika),(8)-opet 2021-e zloupotreba međunarodnih dalekovoda i podzemnih te podvodnih kablova (kao i tijekom 2018-e),(9)-psihološko propagandni TV program iz beograda protiv Britanije 1982-e u smislu da joj se poremeti iskopavanje uranijumske rude folklandskih otoka u jugozapadnom Atlantiku. ka Zločini državljana srbije protiv budućih generacija (narednih minimalno 1000 godina) su po svojoj prirodi interkontinentalni jonizacijski genocidi (radiocidi) protiv još nerođene djece VI STE UNISTILI JUGOSLAVIJU A SADA HOCETE I BALKAN

ko si

ti da govoris o Kusturici jedna nula da nije bilo srebrenicenebi niko znao za tebe TVOJ JEDNONACIONALNI FILM

/ Najnovije