Završna manifestacija projekta "Nijedno dijete bez paketića 2017"

Radiosarajevo.ba
Završna manifestacija projekta "Nijedno dijete bez paketića 2017"
Projekat "Nijedno dijete bez paketića" ima za cilj obezbjeđivanje novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Projekat se realizuje sedmu godinu zaredom, a o kojem je tačno broju pripremljenih paketića ove godine riječ te kome će sve biti podijeljeni saznat će se u subotu.

Tokom dana planirana su izvođenja novogodišnje predstave u dva termina, nakon kojih ćemo uz Djeda Mraza vršiti podjelu novogodišnjih paketića. 

Djeca će se imati priliku igrati i družiti uz kreativne radionice. 

Nijedno dijete bez paketića je projekt u okviru kojeg je Udruženje Ruku na srceprethodnih godina osiguralo novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica registriranih na području Kantona Sarajevo i šire, kao i djecu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drukčije nemaju prilike iskusiti te male radosti. 

Udruženje „Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu.

Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije