Završena najmasovnija ženska utrka u BiH: Pobjedu odnijele Sarajke

Promotivni tekst
Završena najmasovnija ženska utrka u BiH: Pobjedu odnijele Sarajke
Foto: dm / Završena najmasovnija ženska utrka u BiH, juni 2019.

Sunčano vrijeme i spremnost trkačica iz cijele BiH da odgovore trkaćem izazovu od 3.5K u rekreativnom i nešto zahtjevnijem od 7K u takmičarskom dijelu programa, kao i dobra atmosfera na After run party-u, obilježili su jučerašnju 3.dm utrku, održanu u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

U najmasovnijoj do sada ženskoj utrci u BiH, od prijavljenih 1.690, učestvovale su 1. 573 trkačice. Rekreativnu utrku od 3.5K u 9.30 sati iza Historijskog muzeja startale su 1.183 dame, a prva kroz cilj, sa ostvarenim vremenom od 14 minuta i 8 sekundi, prošla je Hanifa Terzić iz Sarajeva, koja se rekreativnim trčanjem bavi desetak godina.

„Posljednjih nekoliko godina intenzivnije trčim, a učestvovala sam na svim dosadašnjim izdanjima dm ženske utrke. Uzbuđena sam zbog najboljeg vremena koje sam ostvarila među rekreativkama, a moram istaći kako je ovo najbolje organizirana utrka do sada i da je atmosfera stvarno sjajna“, izjavila je Hanifa Terzić.

Sat vremena iza rekrativki, u 10.30 sati, sa iste lokacije 390 učesnica startalo je takmičarsku utrku, a pobjedu, sa prolaznim vremenom od 27 minuta i 18 sekundi slavila je Selma Zrnić, također iz Sarajeva.

Selma je inače višestruka državna prvakinja na 800 metara i članica Atletskog kluba Sarajevo.

„Ovo je drugi put da učestvujem u dm ženskoj utrci a drago mi je da smo imali priliku da ove godine trčimo i više kilometara. Sretna sam zbog pobjede, ali prvenstveno sam se prijavila kako bih promovisala trčanje i lično doprinijela razvijanju svijesti o zdravim životnim navikama, što bavljenje sportom zasigurno jeste“, izjavila je Selma Zrnić. 

Drugoplasirana u takmičarskoj utrci bila je Amela Trožić, koja je 7K istrčala za 29 minuta i 20 sekundi, dok je treće mjesto zauzela Emina Begić sa prolaznim vremenom od 30 minuta i 41 sekundu.

Upravo s namjerom da se odazove što veći broj dama i tako podstakne na pozitivne promjene kada je u pitanju unapređenje zdravog i aktivnog načina života, ove godine dm je organizovao dvije utrke različite dužine. 

„Poslušali smo prošlogodišnje želje trkačica te smo ove godine utrku razdvojili na takmičarsku i rekreativnu, kako bi dame u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima odabrale preferiranu dužinu. Jako nam je drago što je odaziv bio izuzetno veliki, i što smo uz promociju aktivnog načina života, dodatnim sadržajima nakon utrke potaknuli sve na druženje i zabavu kao i ugodan porodični i prijateljski boravak u prirodi“, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga, dm drogerie markt BiH d.o.o. i podsjetila: „Danas smo imali i jedan manji sportski izazov za mališane, dm dječiju utrku od 300 metara na koju nam se prijavio 251 mališan u dobi od šest do osam godina.“

Sve učesnice 3. dm ženske utrke po završetku dobile su finišersku medalju, dri-fit majicu proizvedenu u BiH te bogat poklon paket dm-a, partnera i prijatelja utrke: essence, Jana, Rexona, Violeta, Wilkinson, L'Oreal Elseve, Afrodita Cosmetics, Autan, Curaprox, ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago, Tosama, Alteya Organics, Coca Cola, Keune i sebamed. 

Najbrže učesnice takmičarske utrke su i nagrađene.

Tri prvoplasirane osvojile su poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj uručena je dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.
Troje najbržih mališana nagrađeno je dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok su svi dobili majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke.

Nakon utrka, u dmBio kutku trkačice je čekalo okrepljenje uz ukusne energetske dmBio slane i slatke zalogaje koje je spremao chef Nihad Mameledžija kao i osvježenje uz dmBio voćne koktele.

U dječijem kutku mališani su se zabavljali uz oslikavanje lica a mnogi su i sudjelovali u radionici na temu ekologije.

Osim mališana i dama koje su sudjelovale u utrci, te njihovih navijača, 3. dm ženska utrka privukla je i brojne građane, koji su došli na After run party na kojem je za dobru zabavu bio zadužen DJ.

Već tradicionalno partneri utrke na štandovima organizirali su različite promocije i predstavljanja proizvoda, a svi posjetitelji mogli su obaviti i dermatološku analizu kože lica kod stručnjaka iz Afrodita Cosmetics-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije