U nedjelju očekuje se 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci

Promotivni tekst
U nedjelju očekuje se 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci
Foto: Promo / 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci

U nedjelju, 9. juna, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu bit će održana 3. dm ženska utrka, a prema broju prijavljenih trkačica očekuje nas najmasovnija ženska utrka do sada.

Upravo s namjerom da se odazove što veći broj dama i tako podstakne na pozitivne promjene kada je u pitanju unapređenje zdravog i aktivnog načina života, dm organizuje dvije utrke različite dužine; rekreativnu od 3.5K i takmičarsku od 7K.

1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci - undefined

Foto: Promo: 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci

Ukupan broj prijavljenih trkačica je 1.690, od čega je njih 1.248 prijavljeno za rekreativnu, dok su se za takmičarsku prijavile 442 trkačice. Isti dan bit će organizirana i dm dječija utrka na 300 metara na koju se prijavio 251 mališan u dobi od 6 do 8 godina.

„Sjajan odziv na našu treću po redu utrku znak je da smo uspjeli potaknuti žensku populaciju da njeguje zdrave navike i pokaže svoju spremnost da odgovori na naš izazov, koji je svake godine nešto veći. Prve godine utrku od 3.5K je istrčalo 350 sudionica, a prošle, usprkos kiši njih 650 uspjelo je preći trasu od 5K a potom uživati na After party-u. Ove godine ponudili smo dvije utrke, kako bi dame u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima odabrale preferiranu dužinu. Očekujemo pozitivan sportski duh na stazi, a obećavamo dobru zabavu nakon“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm.

Iza zgrade Historijskog muzeja na Vilsonovim šetalištu start dječije utrke planiran je u 9:00 sati, rekreativna utrka počinje u 9:30, dok je takmičarska na programu u 10:30 sati.

Nakon utrka, u dmBio kutku trkačice će se moći okrijepiti uz ukusne energetske dmBio slane i slatke zalogaje koje će spremati chef Nihad Mameledžija te osvježiti se uz dmBio voćne koktele. U dječijem kutku mališani će imati priliku zabaviti se uz oslikavanje lica, te sudjelovati u radionici na temu ekologije.

Dobru zabavu za sve posjetitelje obećava i nastup DJ-a, dok će već tradicionalno partneri utrke na štandovima organizirati različite promocije i predstavljanje proizvoda. Kako se bliže topli dani kada je prije izlaganja kože suncu preporučljiv pregled, za sve posjetitelje bit će osigurana i dermatološka analiza kože lica od strane stručnjaka iz Afrodita Cosmetics-a. Svi oni koji požele ovjekovječiti svoje prisustvo na 3.dm ženskoj utrci, moći će to uradit besplatnim slikanjem u Photobooth-u.

Podsjećamo, sve učesnice 3. dm ženske utrke po završetku dobit će finišersku medalju, dri-fit majicu proizvedenu u BiH te bogat poklon paket dm-a, partnera i prijatelja utrke: essence, Jana, Rexona, Violeta, Wilkinson, L'Oreal Elseve, Afrodita Cosmetics, Autan, Curaprox, ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago, Tosama, Alteya Organics, Coca Cola, Keune i sebamed.

Najbrže učesnice takmičarske utrke bit će i nagrađene. Tri prvoplasirane očekuju poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj bit će uručena dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM. Troje najbržih mališana bit će nagrađeno dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok će svi dobiti majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke.

U ovom videu prisjetimo se atmosfere sa prošlogodišnje, 2. dm ženske utrke:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije