Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS donirano 20.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS donirano 20.000 KM
Foto: Općina Centar / Enis Hasanović i Srđan Mandić

U prostorijama Javne ustanove „Zavod za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ danas je potpisan protokol o realizaciji transfera u iznosu od 20.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Zavoda to je učinio direktor Enis Hasanović.

Iako Općina Centar nema nadležnosti u oblasti zdravstva, svjesna važnosti usluga koju pružaju zdravstvene ustanove našim sugrađanima, kontinuirano iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za pomoć u radu i nabavku medicinske opreme.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Donirana sredstva u vrijednosti od 20.000 maraka će biti utrošena za nabavku nove savremene medicinske opreme, odnosno sterilizatora, sa ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite i očuvanja reproduktivnog zdravlja žena.
Načelnik Mandić još jednom je istakao opredjeljenje Općine Centar da svoje resurse stavi na raspolaganje zdravstvenim ustanovama, u mjeri u kojoj je to moguće.

"Sa velikim zadovoljstvom pomažemo rad ove ustanove koja se nalazi na području općine Centar iako nemamo zakonsku obavezu prema Zavodu. Uvijek ćemo vam stajati na raspolaganju da pomognemo onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju", dodao je Mandić.

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, direktor Hasanović se zahvalio Općini Centar na finansijskoj pomoći za kupovinu sterilizatora koji će umnogome olakšati rad medicinskom osoblju ove zdravstvene ustanove.
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije