Zatvorene prijave za trening na AJB DOC Film Festivalu

1
Radiosarajevo.ba
Zatvorene prijave za trening na AJB DOC Film Festivalu
Foto: AJB Doc / Zatvorene prijave za trening na AJB DOC

Uz projekcije na AJB DOC Film Festivalu, koji će biti održan od 9. do 13. septembra 2022, bit će održan trodnevni trening za mlade autore.

Prijave za trodnevni trening "Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom", koji organizuje Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, zatvorene su.

Zbog velikog broja pristiglih prijava za trening neophodno je provesti selekciju kandidata koja je u toku, nakon čega će svi odabrani učesnici dobiti obavještenje o rezultatima prijava e-mailom.

Prijave za trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”

Prijave za trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”

Mladi autori imat će priliku steći nove vještine na trodnevnom treningu za snimanje dokumentarnih filmova, koji se realizuje u partnerstvu sa Samsungom.

S odabranim učesnicima na treningu će raditi tuniski novinar i TV-producent Adnen Chaouachi, dugogodišnji saradnik Al Jazeera Media Institutea, dobitnik mnogih priznanja za svoj rad i podučavanje stotina novinara mobilnom novinarstvu i novim medijima. Bio je predavač prvoj grupi polaznika trodnevne edukacije, koji su naučeno pokazali u jednoj od prošlogodišnjih selekcija Festivala, SmartDoc.

Nakon treninga, svim učesnicima bit će dodijeljeni certifikati Al Jazeera Media Institutea o učešću. Također, učesnici će imati mjesec dana od završetka treninga za razradu ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku tog roka, voditelj treninga i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju i dodijeliti nagradu u iznosu 1500 €, nagradu Samsunga kao partnera treninga te mentorsku podršku u procesu snimanja.

Na ovogodišnjem Festivalu u okviru selekcije SmartDoc bit će prikazana tri filma mladih autorica koje su pohađale prošlogodišnji trening.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije