Zašto potomci Jevreja ponižavanih u nacističkoj Europi ponižavaju umiruće Palestince u Gazi?

/ Komentari (26)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosna

***

Role

Zati jer su ti Palestinci dopustili Islamskoj državi i Hamasu da žive u njihovim gradovima i kućama, a Islamska država je zlo za sve muslimane na svetu i za ceo Islam kojeg iskrivljuje i zagađuje. ka Bosna Bolje šuti kada nemaš pojma o čemu pričaš. Veće zlo od ID i Hamasa je Cionistički pokret...Hamas je nastao 1987 uz pomoć Izraela da unište PLO i Jasara Arafata...ID nema u Palestini.

Nego

Zati jer su ti Palestinci dopustili Islamskoj državi i Hamasu da žive u njihovim gradovima i kućama, a Islamska država je zlo za sve muslimane na svetu i za ceo Islam kojeg iskrivljuje i zagađuje. ka Bosna Hrvati kažu da su u Ahmićima pobili *****e koji su dočekali koljače mudžehedine u svojem gradu i svojim kućama. To je bio zločin, a ovo šta radi Izrael nije?

nedzad

poticu nas da drugacije razmisljamo o njima. a ovome dole, je li ne smije narod imati nikakvu vojsku ako ga neko potiskuje i ubija i otima mu zemlju. jesmo li mi rebali kao jadi bez vojske provesti period 1991-1996?

Deri

***

***

***

Bosanac

***

Tuga

***

Amir tz

***

Istina

Autor je sebi postavio pitanje( naslov), ali na njega u tekstu nije ni pokušao odgovoriti.Nije trebao ni pisati.On ne zna da je jako tanka granica izmedju zrtve i krvnika.Ne zna da zrtva postaje krvnik čim joj se to omogući.Zasto? Zbog mrznje.Zlo je banalno,rekla je Hana Arendt.Znala je da ga pod odredjenim uslovima moze počiniti svako.Ali ti ne zna Vele.Zato,neka sebi ne postavlja teska pitanja za njega.

Pravda

Pa i BiH su zabranili uvod oruzja u jeku rata kada se branila od agresora! Nevjerovatno je koliko je svijet izgubio kompas, sve krivo vidi kao ispravno i obratno! Kada je pocela agresija na Ukrajinu cijeli svijet je stao na njihovu stranu i osudio zlocine (i to je uredu), ali sta je sada sa Palestinom???!! Je li to taj isti svijet? Za nekoliko dana ubijeno je vise od 8000 Srebernicana pa se i dan danas pitaju mnogi kako se zove to masovno ubistvo, genocid ili strasan zlocin! Fuj je ovaj svijet i bez ikakvog morala!

Istina

Vele očito misli da je napisao veleuman tekst i to tako dapostavi pitanje i ne šokuša u tekstu odgovoriti na njega.Jer ne zna i nije u stanju. Banalnost zla je fraza koju je njemačka filozofkinja Hana Arent skovala 1963. godine u djelu: "Ajhman u Jeruzalemu". Njome je izrazila tezu da velika zla u istoriji nisu počinili fanatici i sociopate već obični ljudi koji su prihvatali tumačenje države da su akcije u kojima učestvuju normalne.

Borac sa kauča

***

Koel

***

A-ha

Kako je ovo sve skupa bolesno ponašanje?! Ovakav svijet ne zaslužuje da postoji, nezaustavljivo se bliži svom završetku pa beka se onda izrađuju sami sebi. Fuuj

A-ha

...pa neka se onda izruguju sami sebi...

Istina

Zar ne piše u Kuranu namesto oprosta oko za oko, da mačem treba širiti Islam i da treba ubiti sve nevernike koji nisu muslimani? Ko normalan sledi takvu veru? ka Čekaj Samuelova knjiga(Stari zavjet) u 15. poglavlju 3. stih: “Sada idi i udari Amaleka, potpuno uništi sve što imaju i nemoj ih poštedjeti; ali ubijte i muškarca i ženu, dojenče, vola i ovcu, devu i magarca”. Sve svete knjige imaju u korijenu nasilje,ne zaboravi.Ne mozes problem sagledavati jednostrano.

Borac sa kauča

Samo što je zanimljivo da Jevreji u Izraelu ne nose kratke rukave i haljine a ne nose helanke

Ljiljan***

***

Ljiljani nisu sa Karpata

***

***

Lijepe riječi su ukras

STO SE VI ***

Lijepe riječi su ukras

STO SE VI ***

Lijepe riječi su ukras

Borac sa kauča

***

Zato sto ih je ALLAH

stvorio da budu iskorjenjeni,da drugi narodu vide kakav netreba biti!!!

Borac sa kauča

stvorio da budu iskorjenjeni,da drugi narodu vide kakav netreba biti!!! ka Zato sto ih je ALLAH Ma Jel! A treba biti kao Hamas

/ Najnovije