Zamjenik šefa Delegacije EU Khaldoun Sinno u posjeti EDUS-u

Radiosarajevo.ba
Zamjenik šefa Delegacije EU Khaldoun  Sinno u posjeti EDUS-u
Zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno posjetit će u četvrtak, 21. septembra, trenutno aktivne grupe za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, koje vodi nevladina organizacija EDUS – Edukacija za sve.

Tom prilikom, zamjenik šefa Delegacije EU Sinno će se upoznati s kampanjom Gdje je moja škola?, koju je početkom ove školske godine pokrenuo Savjet roditelja EDUS-a, kako bi skrenuli pažnju na potrebu za boljom institucionalnom podrškom programu intenzivnog rada s djecom s poteškoćama u razvoju, u okvirima kvalitetnijeg sistemskog rješenja za obrazovanje i podršku ove djece.

Intervju koji je zamjenik šefa Delegacije EU Sinno dao za Radiosarajevo.ba možete pročitati na ovom linku

EDUS - Edukacija za sve od 2010. aktivno radi na unapređenju obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju, prije svega za djecu s težim razvojnim poremećajima kao što su autizam i autistični spektar, intelektualne teškoće, Downov sindrom, emocionalni i bihevioralni poremećaji i kombinovane smetnje. EDUS omogućava djeci uključenoj u svoje programe da razviju puni potencijal, roditeljima da nauče kako i sami da rade s djetetom,  a stručnjacima da kroz direktan rad s djecom ovladaju naprednom naučnom metodologijom preuzetoj s vodećeg univerziteta u svijetu u ovoj oblasti - Univerziteta Columbia u New Yorku.

Dosad je kroz EDUS-ov program prošlo više stotina djece, iz BiH te zemalja regiona i svijeta, a njih čak 35 uspješno uključeno u redovno školovanje. EDUS je začetnik servisa rane intervencije u našoj zemlji i regionu, autor validiranih instrumenata za procjenu razvoja i izradu individualnih razvojnih programa za djecu, te organizator brojnih akcija i  kulturnih aktivnosti kojim se javnosti podiže svjesnost o autizmu i drugim razvojnim poteškoćama, kao i pravima djece koja ih imaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije