Za filmske sladokusce: Počinje treći krug European Film Challengea!

Radiosarajevo.ba
Za filmske sladokusce: Počinje treći krug European Film Challengea!

Ne propustite priliku za učešće u posljednjem krugu European Film Challengea, koji za filmske sladokusce organizuje Udruženje filmskih radnika BiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe) od 7. maja do 15. jula!

"Dva veoma uspješna kruga ovog jedinstvenog Izazova, koji gledanje evropskih filmova nagrađuje odlaskom na prestižne filmske festivale, su završena i nakon Krstine Majstorović, koja je već imala priliku posjetiti prestižno Berlinale, te Milana Senića, koji se priprema za putovanje na Kanski festival, jedan ljubitelj sedme umjetnosti bit će nagrađen putovanjem na Venecijski filmski festival", saopćili su iz Udruženja filmskih radnika BiH.

Drugi krug / European Film Challenge nagrađuje putovanjem na Kanski festival

Kao i u prva dva kruga, pobjednik će moći uživati u Festivalu uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, te obezbijeđeno prisustvo na filmskim projekcijama.

Ukoliko razmišljate da se uključite u ovaj krug Izazova, pravila su jednostavna.

Sve osobe starije od 18 godina, koje se prijave na stranici europeanfilmchallenge.eu, imaju pravo učešća.

Bodovi se skupljaju gledanjem filmova produciranih u nekoj od zemalja članica EU, učesnica u MEDIA projektu (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Moldavija, Makedonija, Srbija i Ukraina) ili Švicarskoj.

Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni ili animirani, ali moraju trajati više od 52 minute.

Učesnici filmove mogu gledati na svim legalnim platformama, u kinima ili na festivalima, a svaka nova platforma koju iskoriste (kino, festival, dvd...) nosi nove bodove. Specijalne poene mogu dobiti i pozivanjem drugih osoba da se registruju i učestvuju u Izazovu...

Učesnici moraju postaviti dokaz o gledanju filma (fotografija ekrana, kino platna, karte za kino...) na www.europeanfilmchallenge.eu, te informaciju o pogledanom filmu podijeliti javno na jednoj od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter) s hashtagom #europeanfilmchallenge.

Pratite FB stranicu europeanfilmchallengeBiH i saznajte kako osvojiti specijalne poene u ovom krugu Izazova, koji evropski filmovi igraju u partnerskim kinima (Meeting Point i Cinema City u Sarajevu i Cineplexx Palas u Banja Luci), kao i sve ostale detalje i novosti u vezi s European Film Challenge-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije