Za Fahrudina koji je preživio strijeljanje u Srebrenici skupljeno 71.500 dolara

Radiosarajevo.ba
Za Fahrudina koji je preživio strijeljanje u Srebrenici skupljeno 71.500 dolara
Foto: AA / Fahrudin Muminović
Fahrudin Muminović preživio je sa sedam godine strijelanje u Srebrenici i od tog dana živi s traumama i nosi breme i teret koji nikada niko neće moći skloniti s njegove duše.

 

Fahrudin Muminović dosada je bio nepoznat bosanskohercegovačkoj javnosti zbog toga što je bio zaštićeni svjedok haškog Tribunala, a svjedočio je između ostalog i na suđenju Ratku Mladiću.

"Ja i otac smo bili u kući. Otac mi je rekao da mu dam drugu sijalicu kako bi zamijenio ovu koja ne radi. Otišao sam na prozor da vidim nešto i naš jedan čovjek je rekao 'evo idu četnici'. Sakrio sam se ispod kreveta. Otac je otišao u drugu sobu. Oni su nas našli, a kasnije i uzeli, svezali marame i vozili nas u kamionu. Meni je u jednom trenutku ispala bijela marama. Rekao sam ocu da mi je stavi, a oni nisu dali. Oni su mi je jako stegnuli. Kasnije su nam naredili da legnemo, tu smo strijeljani. Doktor me spasio neki, odveo me u bolnicu u Zvorniku. Mrak je bio. Vojnici su odbili da ponovo strijeljaju ljude", ispričao je Fahrudin svoju potresnu priču.

Istaknuo je i da bi mu svaka pomoć dobro došla, te da bi volio upoznati Edina Džeku i Miralema Pjanića, fudbalere koje mnogo voli.

"Šta god mi date, dobro je. Drago mi je što sam upoznao vas, Senade. Volio bih upoznati Džeku i Pjanića. Njih volim", poručio je Fahrudin.

Ubrzo nakon što je njegova priča postala poznata, Sanel Babić je na Facebooku pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za Fahrudina, a za samo dva dana u akciji "Fahrudin Muminović Fund (Srebrenica execution survivor)" skupljeno je 71.500 dolara koje je doniralo 1570 ljudi.

Akcija prikupljanja novca za Fahrudina trajat će još nekoliko dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije