Rovinj: Slavni Peter Radovich jedan od predavača na uglednom medijskom festivalu

Radiosarajevo.ba
Rovinj: Slavni Peter Radovich jedan od predavača na uglednom medijskom festivalu
Foto: Radiosarajevo.ba / Peter Radovich predavač na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu

U Rovinju se trenutno odvija najveći regionalni festival komunikacijske industrije: od 23. do 25. stara Tvornica duhana Rovinj bit će središte medijske industrije Hrvatske i regije. Učesnike Weekend Media festivala očekuje više od dvadeset predavanja i panel diskusija te dvije radionice.

Na Weekend ove godine dolazi i Peter Radovich, američki sportski producent, dobitnik 36 Emmyja i kreativni direktor CBS-a.

Napominjemo, Radovich je prošlog mjeseca bio gost na portalu Radiosarajevo.ba. Povod je bio film Something in the water (Nešto u vodi) koji je doživio svoju premijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Režiseri navednog filma su upravo Peter Radovich i Žarka Ivkovića.

NBA / "Mislili smo da je Dončić zvijezda, a onda smo upoznali Musu i sve se promijenilo"
Režija / Pogledajte film Petera Radovicha i NBA lige o Džananu Musi

Peter Radovich na Weekend Media Festivalu prezentira tehnike pripovijedanja te s publikom dijeli filozofije koje su u stvari srž njegove uspješne televizijske karijere u Americi.

Radovich s gledateljima dijeli i isječak iz svog posljednjeg kratkog filma koji smo već spomenuli, a kojim pokazuje da je potražnja za video sadržajima na najvišem nivou, bilo da se radi o televiziji ili internetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije