Vogue: BiH među 9 destinacija koje svaka žena treba posjetiti u ovoj godini

Radiosarajevo.ba
Vogue: BiH među 9 destinacija koje svaka žena treba posjetiti u ovoj godini
Pixabay / Ilustracija
Jedan od najpopularnijih američkih lifestyle magazina Vogue uvrstio je Bosnu i Hercegovinu među devet najatraktivnijih turističkih destinacija koje bi svaka žena trebala u ovoj godini obići.

Bosna i Hercegovina našla se na listi s Peruom, Australijom, Finskom, Kanadom, Nepalom, Jordanom, Kenijom, te drugim zemljama Balkana.

Iz Voguea su istaknuli da nikada nije bilo bolje vrijeme nego sad da žene avanturističkog duha obuju udobnu obuću i obiđu neke od najljepših i neotkrivenih svjetskih destinacija.

Što se tiče BiH, ženama su preporučili rutu Via Dinarica koja povezuje sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi. Riječ je o stazi koja počinje i završava se u Sloveniji i Makedoniji, a prolazi još kroz BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Kosovo, Albaniju.

"Možete doživjeti bogatu kulturnu baštinu regije tokom planinarenja u lokalnim selima. Put se isprepliće kroz neistražena područja", naglasili su iz Voguea.

Ljubiteljicama bicikla preporučena je i ruta koja kreće iz Atine i vodi do Amsterdama sa stajanjima u Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije