Vlasnici iz Livna sa svojim psima proći će obuku Dogs Trust Škole za pse

Radiosarajevo.ba
Vlasnici iz Livna sa svojim psima proći će obuku Dogs Trust Škole za pse

Dogs Trust Škola za pse pomoći će oko 70 vlasnika iz Livna, Kanton 10, da svoje ljubimce putem principa pozitivne motivacije obuče osnovnim komandama, trajno ih nauče lijepom ponašanju te da s njima uspostave jaku vezu koja će trajati do kraja života ljubimca, a na zadovoljstvo i vlasnika i pasa ali i cijele zajednice.

Podsjetimo se da su tri stručna instruktora za obuku pasa iz Dogs Trust Škole za pse od 23. januara 2018. godine u radnoj posjeti Livnu.

Posjeta će trajati do 28. februara kako bi se proveo ciklus od po pet sedmica obuke po kandidatu.

Inače, Predstavništvo Fondacija Dogs Trust u BiH u Kantonu 10 koordinira i finansira dva programa svog osnivača iz Velike Britanije, Dogs Trust World Wide, i to masovnu sterilizaciju napuštenih i besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa, te edukaciju školske djece kroz besplatne zabavno-edukativne radionice.

Programi koji aktivno podupiru uspostavu zakonskog, efikasnog i humanog sistema za upravljanje populacijom pasa se u ovom kantonu provode uz angažman i saradnju s lokalnom Udrugom za zaštitu životinja „O“, te uz odobrenje relevantnih lokalnih institucija vlasti.

Škola za pse je inače locirana u Semizovcu, odmah iza Energopetrol pumpe, gdje ima otvorene i zatvorene terene za obuku te je s ovom lokacijom i radnim vremenom u koje se mogu uklopiti svi zainteresirani, dostupna Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu te gradu Zenica i njihovim širim regijama.

Vlasnici iz ovih krajeva moći će ponovo iskoristiti ovu potpuno besplatnu obuku koja se provodi po istim visokim standardima i procedurama kao brojne Škole za pse koje Dogs Trust vodi u Velikoj Britaniji, već od 6. marta 2018. godine kada se Škola za pse „vraća kući“, pa ih pozivamo da se pobrinu da osiguraju svoje mjesto što prije putem aplikacije na našoj web stranici: www.dogstrust.ba

"Vlasnike pasa i sve koji to žele postati iz cijele zemlje pozivamo da pogledaju 14 epizoda našeg serijala Obuka bez muke za Dogs Trust cuke koja će im pomoći da nauče o obuci pasa po principima pozitivne motivacije koju koristi Škola za pse, a koja je tako uspješna upravo jer nikada ne koriste metodu kažnjavanja. Naredna lokacija i datumi gostovanja Škole za pse svakako će biti najavljeni blagovremeno", saopćili su iz Dogs Trusta.

"Kao i svi programi Fondacije Dogs Trust u BiH, i ovaj program koji smo pokrenuli 2016. godine podupire zakonsko i humano rješenje problema napuštenih pasa jer smanjuje rizik od napuštanja pasa koje se često desi uslijed problema u ponašanju psa. Obučen pas sretan je pas, a vlasnik obučenog psa – sretan vlasnik! Za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj", poručuju iz Dogs Trusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije