Vlada KS usvojila izmjene Zakona: Veći podsticaji za filmsko stvaralaštvo

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Ima li iko da usvoji zakon o platama majki kao podsticaj protiv bijele kuge i podršku višečlanim porodicama? Ima li iko da takve stvari pokrene, usvoje i sprovedu u djela?

Gost

Dobro ste se sjetili, ali prekasno

Gost

prekasno, jer su filmski profesionalci zbog nedostatka posla gotovo izumrli, mnogi su promijenili zanimanje ... međunarodni producenti, ne traže samo povrat nego filmske profesionalce iz različitih sektora proizvodnje filma.. Pošto ih nema u BiH, doveli bi ih sa međunarodnog tržišta. Zato se to rješava povratom PDV, a to ovaj Zakon ne reguliše. Bolje da ste u oružje investirali, jer kome treba Zakon, kad nas više ne bude "Dobro ste se sjetili, ali prekasno"

A-ha

Baš fino, dobro su se sjetilii, pored brojnih drugih zadataka o imenovanju i smjeni raznih direktora. Samo još da izmijene Zakon o komunalnim djelatnostima i ogromnu naknadu za odvoz smeća privrednicima, što su davno obećali, i slagali

Nisvet Džanko

A Sarajevo Jazz Festival je sahranjen. Šta seljačić Samir Avdić zna šta je kultura.

/ Najnovije