Nastavnici, prijavite se! Vlada Japana nudi stipendije

Fena
Nastavnici, prijavite se! Vlada Japana nudi stipendije
Vlada Japana nudi stipendije predavačima u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini koji žele vršiti istraživanje u oblasti školskog obrazovanja na japanskim univerzitetima.

Aplikanti moraju biti rođeni 2. aprila 1982. godine ili kasnije i da imaju najmanje pet godina predavačkog iskustva (do 1. aprila 2017.) te da su spremni da uče japanski jezik, saopćeno je iz Odjela za kulturu i odnose s javnošću Ambasade Japana u BiH.

Ovaj program nudi priliku za istraživanje u Japanu u trajanju do 1,5 godinu, u periodu između oktobra 2017. i marta 2019. godine.

Krajnji rok za prijem dokumenata je 10. mart. Dokumenta se trebaju poslati na adresu: Ambasada Japana u BiH, Bistrik 9, 71 000 Sarajevo.

Više informacija o programu stipendiranja te elektronske verzije svih potrebnih dokumenata dostupni su na web stranici Ambasade Japana u BiH. Telefonski upiti neće biti prihvaćeni, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije