Odluke / Vlada FBiH za doček Nove godine u Sarajevu izdvojila 80 hiljada KM

31. 10. 2019. u 12:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Federalna vlada izmijenila je Odluku o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, namijenjenog razvoju turizma u Federaciji BiH, utvrđenog Budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje javnosti Vlade.

Unutrašnjom preraspodjelom neraspoređenih sredstava za projekt javnog dočeka Nove 2020. godine u Sarajevu, u organizaciji Gradske uprave Sarajevo, bit će izdvojeno 80.000 KM.

Organizacija i promocija dočeka Nove 2020. godine u Sarajevu označena je kao projekt od značaja za FBiH s ciljem promocije Grada Sarajeva kao atraktivne internacionalne novogodišnje turističke destinacije.

Vlada će, zaključeno je danas, razmotriti i inicijativu da budžetskim sredstvima budu podržane slične manifestacije i u drugim gradovima Federacije BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA