Veliko je srce Elvira Rahimića: Pomaže omladini koja boluje od raka

Fena
Veliko je srce Elvira Rahimića: Pomaže omladini koja boluje od raka
Foto: CSKA / Elvir Rahimić

Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i iziječenih sa područja Tuzlanskog kantona.

"Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja "Pipol" na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Rahimić bio je jedan od prvih individualnih donatora u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017.godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko distrikta BiH i RS-a", izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja "Pipol".

Navodi da je Rahimić ranije podržavao i projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka.

"Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta "Svjetlo nakon mRAKa" , u okviru kojeg će se održati trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice", kazala je Saračević.

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja "Pipol" legendi bosanskohecegovačkog fudbala koji uskoro stiče i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima je zahvalila djevojčica Lejla Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije