Veliki uspjeh bh. frizera: Amna Bašić iz Sarajeva svjetska juniorska prvakinja!

Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh bh. frizera: Amna Bašić iz Sarajeva svjetska juniorska prvakinja!
Foto: Savez frizera BiH / Amna Bašić

Na najvećem svjetskom beauty događaju godine, svjetskom šampionatu „OMC World Cup Hairworld Paris 2018.“ koji je jučer završen u Gradu svjetlosti, reprezentacija frizera iz BiH ostvarila je historijski uspjeh, te prvi put osvojila jedno zlato i bronzu.

U konkurenciji 50 zemalja učesnica i 1.500 najtalentiranijih frizera iz cijelog svijeta koji su se u Parizu takmičili i testirali svoju kreativnost, vještine i sposobnost da rade pod ekstremnim pritiskom u 37 različitih kategorija, reprezentacija BiH u ukupnom plasmanu je osvojila treće mjesto, a Amna Bašić iz Sarajeva je postala svjetska juniorska šampionka u kategoriji „Prestige Bridal Style“.

U istoj kategoriji takmičili su se i Selma Rakovac iz Tuzle, koja je osvojila peto mjesto, te Haris Alagić i Ismar Salkić, a zajedno su kao tim osvojili treće mjesto. Uz spomenute takmičare, još su se takmičili Adisa Ahmetović i Mahmut Spahić, koji su, također, ostvarili zapažene rezultate.

"Jako sam ponosan na ekipu koja je na dostojan način predstavljala boje Bosne i Hercegovine. Naša
Amna Bašić piše historiju BiH! Uz takmičare moram napomenuti i naše Draganu Draganić i Melihu
Čerimović, koje su žirirale na Svjetskom kupu u Parizu. Ovo je jedna velika nagrada za sve nas, takmičare, roditelje, trenere, njihove majstore i klubove, te Savez Frizera u Bosni i Hercegovini. Kako bi sve prošlo ovako bodrili su ih njihovi roditelji, trenet Rifet Hukelić Riki, Aida Omerović i ja", kaže Stipe Filipović, predsjednik Saveza frizera BiH.

OMC Hairworld je najveće svjetsko takmičenje ljepote i globalna platforma za takmičare da pokažu svoje frizerske sposobnosti, a nazivaju ga i Olimpijadom u ljepoti. Organizacija OMC, koja trenutno broji 50 zemalja članica i 2 miliona članova širom svijeta, ovo prestižno godišnje međunarodno takmičenje započelo je davne 1946. godine, saopćeno je iz Saveza frizera BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije