Večeras se u 19:21 sati trči Plavi krug za Želju, planirane obustave saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Večeras se u 19:21 sati trči Plavi krug za Želju, planirane obustave saobraćaja
Foto: Instagram / Sve je spremno za Plavi krug 1921-2021 u Sarajevu

Udruženje Dečki u plavom organizator je večerašnje trke u glavnom gradu BiH pod nazivom  „Plavi krug 1921-2021“.

Prema najavama iz udruženja, trka će se održati u večeras u Sarajevu i to s početkom u simboličnom vremenskom termninu - u 19,21 sati koji predstavlja godinu osnivanja FK Željezničar.

Očekivano, start utrke je na stadionu „Grbavica“, a staza dužine 5000 metara planirana je  sljedećom trasom: stadion Grbavica - kružni tok "pekara AS" - Dolac Malta - Vilsonovo šetalište - most Suade i Olge (okret) - Vilsonovo šetalište - Elektroprivreda BiH - Loris - stadion Grbavica gdje će biti pripremljen zabavni program. Iz tog razloga, u glavnom gradu BiH doći će do privremene obustave saobraćaja u naselju Grbavica, u blizini stadiona FK Željezničar.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Podsjetimo, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog održavanja sportske manifestacije doći će do privremene obustave saobraćaja.

U ulicama Zvornička, Azize Šaćirbegović, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Koste Hermana i Topal Osman Paše, u vremenu od 19:00 – 20:10 sati, trolejbuski saobraćaj će u vrijeme prolaska učesnika trke trolejbuskom trasom biti u kraćem zastoju. Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednim ulicama u naznačenom terminu utvrdili su operativni organi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u zavisnosti od situacije na terenu.

Prema riječima Darka Lončara,  predsjednik udruženja Dečki u plavom, ova jedinstvena utrka "poklon je svim navijačima, igračima i građanima koji sport i tradiciju nose u srcu", a osim promocije sporta i godišnjice FK "Željezničar", utrka nazvana „Plavi krug 1921-2021“ također ima za cilj promovirati zdravlje, stoga se želi podsjetiti i na predstojeći Svjetski dan dijabetesa koji se obilježava u novembru. Ovom utrkom želimo skrenuti pažnju na šećernu bolest, te će naši partneri učesnicima utrke mjeriti nivo šećera u krvi.

Uz prigodan muzički program, bakljadu, nastup mažoretkinja i nastup KUD Ivo Lola Ribar proslavimo zajedno jubilarni 100. rođendan "Gospodina" iz Doline ćupova", najavio je Lončar. 

Posebna zanimljivost svakako je i "dress code" za ovu sarajevsku utrku. Organizatori ističu da su trkači i trkačice pozvani da odjenu dres kluba za koji navijaju, te da nema veze da li je to "FK Željezničar, FK Velež, HŠK Zrinjski, AC Milan, PSG, FK Vrbanjuša, NK Čelik, FK Sarajevo ili neki drugi klub", jer, "svi su dobrodošli".

Također, poziv je upućen i svim iskrenim ljubiteljima sporta, bilo profesionalnog ili rekreativnog trčanja da se večeras pridruže trci u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije